Amenzi uriașe pentru angajatorii din România. Îi va durea rău la buzunare pentru această greșeală

Amenzi uriașe pentru angajatorii din România. Îi va durea rău la buzunare pentru această greșeală
Amenzi uriașe pentru angajatorii care fac greșeala asta

Românii trebuie să fie mai atenți! Amenzi uriașe pentru angajatori. O simplă greșeală pe care mulți o fac îi va ustura mult la buzunare. Despre ce e vorba și ce au hotărât autoritățile? Iată principiile legale încălcate de o firmă!

Amenzi uriașe în dreptul angajatorilor. Ce greșeală îi va costa scump?

Toate companiile care își vor monitoriza angajații prin intermediul camerelor video în vestiare, săli de mese sau alte spații vor fi aspru sancționate de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

Instituția în cauză va aplica amenzi în valoare de 5.000 de euro în acest sens. Un comunicat al autorității arată că o firmă care are calitatea de operator de date personale a fost sancționată cu o amendă în valoare de 24.362,50 de lei.

Concret, pentru că “a prelucrat imaginea angajaților săi, în mod excesiv, prin intermediul camerelor video instalate în spații cu destinația de vestiare și în zona destinată servirii mesei, invocând scopul protejării bunurilor și a produselor societățiii, precum și al descurajării furtului”, așa cum precizează instituția.

În cazul acesta, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a stabilit că salariații aferenți care au fost supravegheați video nu și-au dat acordul pentru prelucrarea datelor sau au stabilit anterior un alt temei legal pentru această prelucrare tocmai pentru că firma nu a putut face dovada respectării principiilor.

Autoritatea a mai aplicat firmei și alte măsuri corective pe lângă amendă. Firma este astfel obligată să respecte din acest moment prelucrarea datelor personale în activitatea de monitorizare video.

Principiile legale GDPR legate de prelucrarea datelor cu caracter personal

-prelucrate în mod legal, echitabil şi transparent faţă de persoana vizată („legalitate, echitate şi transparenţă”);
-colectate în scopuri determinate, explicite şi legitime şi să nu fie prelucrate ulterior într-un mod incompatibil cu aceste scopuri („limitări legate de scop”);
-adecvate, relevante şi limitate la ceea ce este necesar în raport cu scopurile în care sunt prelucrate („reducerea la minimum a datelor”);
exacte şi, în cazul în care este necesar, să fie actualizate („exactitate”);
-păstrate într-o formă care permite identificarea persoanelor vizate pe o perioadă care nu depăşeşte perioada necesară îndeplinirii scopurilor în care sunt prelucrate datele („limitări legate de stocare”);
-prelucrate într-un mod care asigură securitatea adecvată a datelor cu caracter personal, inclusiv protecţia împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale şi împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale, prin luarea de măsuri tehnice sau organizatorice corespunzătoare („integritate şi confidenţialitate”).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI