Se dau amenzi mari pentru românii care duc aşa ceva în lift. Este un element ce nu poate lipsi din blocurile cu mai mult de patru etaje, un ajutor indispensabil pentru persoanele cu dificulți de deplasare, care nu ar putea să urce scările zi de zi, de aceea este foarte important să fie păstrat în condiții optime de funcționare.
Cei care locuiesc la bloc, la etaje superioare, știu prea bine cât de important este liftul. Momentul în care ajungi acasă, cu plase pline cu cumpărături în brațe, și îți dai seama acesta este blocat, deci nu funcționează, este un scenariu pe care nimeni nu și-l dorește.
Pentru a se asigura că este păstrat în condiții optime de funcționare, între perioadele de revizie, au fost impuse mai multe reguli pe care locatarii imobilelor trebuie să le respecte. Cei prinși că le încalcă riscă să primească amenzi.
În România, cele mai multe lifturi au o limită de greutate admisă în cabină cuprinsă între 200 și 250 de kilograme, adică înăutru nu pot urca mai mult de patru persoane.
Ținând cont de această limitare, este interzisă încărcarea ascensorului cu saci de moloz plini cu bucăți de gresie sau ciment. De fapt, indiferent de greutate, sacii cu moloz sunt interziși în lift.
Te-ar putea interesa și: Ce a pus un administrator la avizierul unui bloc din Brăila, după ce a fost furat un obiect de pe casa scării. Un locatar a reacţionat imediat: „Va fi o mare nenorocire”
Cei care nu țin cont de aceste reguli pot primi o amendă a cărei valoare depășește 300 de lei. Asociația de proprietari îi poate obliga chiar să achite intervenția echipei, dacă liftul este avariat.
Pe lista obiectelor interzise în ascensor sunt aparatele electrocasnice mari, precum mașina de spălat sau frigider, ce ar putea deteriora interiorul cabinei. Plata pagubelor se poate ridica la câteva mii de lei.
Substanțele periculoase – inflamabile sau toxice – ce ar putea pune în pericol siguranța locatarilor, în cazul în care s-ar vărsa, nu sunt nici ele permise.
În unele cazuri, asociațiile au impus o taxă suplimentară pentru locatarii care folosesc liftul pentru animalele de companie.
Te-ar putea interesa și: Prețul chiriilor a explodat în România. Cât a ajuns să coste un apartament cu două camere în marile orașe