Amenzi după greva de la metrou. Jandarmii au fost de neînduplecat, suma totală e colosală

Amenzi după greva de la metrou. Jandarmii au fost de neînduplecat, suma totală e colosală
Amenzi după greva spontană de la metrou

A fost dimineață de coșmar pentru bucureștenii care au vrut să meargă cu metroul. S-au trezit că garniturile nu circulă din cauza unei greve spontane. Sindicaliștii de la metrou s-a așezat pe șine în tunelul de la Piața Unirii, nemulțumiți de tăierea unor sporuri și înghețarea salariilor. Primele amenzi după protest. Jandarmii au sancționat aspru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19.

Primele amenzi după greva spondană de la metrou

Ușile de la metrou nu s-au mai deschis în această dimineață pentru sutele de mii de bucureșteni care circulă zilnic cu acest mijloc de transport în comun. De la ora 05:30 garniturile au fost blocate de sindicaliștii care au organizat un protest spontan aparte. Aceștia au coborât în tunel, la stația Piața Unirii, și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Conducerea Metrorex a anunțat că din cauza atitudinii lucrătorilor liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune. „Demisia, demisia, demisia”, au strigat oamenii. Sindicaliștii au postat mai multe imagini pe pagina de Facebook ”Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou”, alături de mesajul: „Noi toți am ales să ne apărăm drepturile, pentru că nu putem menține tăcerea în fața nedreptății”.

„Sunt niște nelămuriri, că vor să dea afară pe ultimii veniți, că e prea mult personal. Despre asta e vorba. Vor să dea afară aproximativ 900 de oameni din aproape 5000 mii. Eu am salariul de 5.600 de lei și vor să îmi taie sporul”, a spus un lăcătuș.

Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale 

Vineri, în urma manifestației de la metrou, jandarmii bucurești au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare de 125.000 de lei.

„Jandarmeria Capitalei a aplicat, până în prezent, 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 125.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea de adunări publice în spaţii închise, aşa cum este prevăzut în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, desfăşurarea protestului fără autorizare, faptă prevăzută de Legea nr. 60/1991 şi nerespectarea măsurilor sanitare, cum este prevăzut tot în Legea nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Capitalei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI