Amendă usturătoare pentru Puterea Dragostei! Cât are de încasat CNA de la Kanal D

Amendă usturătoare pentru Puterea Dragostei! Cât are de încasat CNA de la Kanal D
Emisiunea Puterea Dragostei, de la Kanal D, amendată cu 25.ooo de lei

Violenţă fizică, psihică sau de limbaj. Toate pot fi găsite în emisiunea Puterea Dragostei, transmisă de Kanal D. Cel puțin așa susțin membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), care au votat o nouă amendă pentru postul de televiziune. Ultima amendă are o valoare de 25 de mii de lei, iar penultima a fost de 50.000 de lei.

Emisiunea Puterea Dragostei, de la Kanal D, amendată cu 25.ooo de lei

Membrii CNA spun că emisiune moderată de Andreea Mantea este plină de înjurături, de țipete, de urlete, însoțite toate de crize de gelozie, iar moderatoarea este acuzată că nu face nimic pentru a-i potoli pe concurenți. Reprezentanții CNA au ajuns la concluzia că tinerii din emisiune sunt aleși să vorbească urât, iar premiul săptămânal este acordat celui care țipă mai tare.

Reprezentantul Kanal D care a luat apărarea emisiunii nu a făcut altceva decât să le dea dreptate, parcă, membrilor CNA, după ce a recunoscut că premiul săptămânal este acordat celui mai vocal concurent. Propunerea de amendă pentru emisiunea Puterea Dragostei a venit din partea lui Radu Herjeu și a mai fost votată de Răsvan Popescu, Nicolae Bălașa, Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Dorina Rusu și Alexandru Kocsis, potrivit paginademedia.ro. 

Emisiunea Puterea Dragostei, de la Kanal D, amendată cu 25.ooo de lei
Emisiunea Puterea Dragostei, de la Kanal D, amendată cu 25.ooo de lei

Un membru CNA a propus o amendă de 100.000 de lei

Amenda putea să fie una și mai mare, după ce Gabriel Tufeanu a propus ca stația să fie amendată cu nu mai puțin de 100.000 de lei, însă propunerea nu a întrunit voturile necesare, spre norocul Kanal D. Iată câteva detalii din discuțiile pe care forul le-a avut cu reprezentantul Kanal D.

Dorina Rusu: „Parcă acești concurenți sunt selectați special să vorbească urât. Moderatorul ce rol are? Nu are nicio contribuție pentru că îi lasă să se certe. De ce se ceartă acești concuenți? Ei se ceartă mereu și nu înțeleg care este motivul”.

Nicolae Bălașa: „Moderatorul este acolo să-i mângâie pe creștet”.

Dorina Rusu: „Premiul se dă celui care țipă cel mai tare?”.

Cătălin Băleanu, reprezentantul Kanal D: „Premiul săptămânal se acordă de către public. Cel mai des câștigă concurentul cel mai vocal”.

Gabriel Tufeanu: „Nici nu știu ce să zic. Este o porcăială continuă. Nu sunt decât câteva momente de liniște, când trag aer în piept. Accentul aici este pe o violență psihică și de limbaj”, după cum a punctat și acesta.

Ce a spus reprezentantul Kanal D

„Sesizările fac referire la înjurături. Nu există nicio înjurătură în secvențele vizionate. Fac referire la bătăi, nu a fost nici măcar un bobârnac în emisiune. S-au difuzat 231 de ediții și 19 de program, săptămânal. Publicul este format din adulți, cu vârsta de peste 25 de ani. Programul nu este clasificat pentru o audiență general. Are acele avertizări la început.

Cuvintele licențioase au fost cenzurate, iar moderatoarea a intervenit de câte ori a fost cazul. Limbajul nu poate fi considerat violent. Nu are un caracter traumatizant. Sunt discuții aprinse, dar care nu corespund limbajului violent. Sunt discuții pasionale desfășurate pe un ton ridicat. De asemenea, au proporții reduse”, a menționat Cătălin Băleanu, reprezentatul Kanal D.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI