Zannidache de la Survivor România a primit o amendă extrem de mare, după ce a aruncat o sticlă de bere pe jos. Polițiștii l-au văzut, iar artistul a fost nevoit să plătească o sumă extrem de mare pentru gestul lui.
Pe data de 18 ianuarie 2019, un om al legii l-a observat pe Zanni aruncând pe jos un pet de bere. Totul s-a întâmplat în fața căminului în care locuiește și unde era cu mai mulți prieteni. Polițistul care a observat gestul lui Zanni a venit la el și i-a cerut să se legimiteze.
Totuși, concurentul Survivor România 2021 a refuzat legitimarea, motivând că nu are actele la el și că nu va semna un proces verbal, având în vedere că gestul lui putea fi trecut cu vederea, nefiind unul foarte grav. Mai mult, prietenii lui Zanni, care au asistat la întreaga scenă, au spus că nu vor să fie martori la întocmirea procesului verbal.
Polițistul l-a amenințat pe Zannidache, spunându-i că va trebui să îl ducă la secție, iar tânărul s-a conformat și s-a legitimat. Pentru că nu a cooperat de la bun început și pentru gestul de a arunca sticla pe jos, polițistul i-a aplicat lui Zannidache o amendă de 2.000 lei.
Pentru că suma era una absurdă și nejustificat de mare, artistul a cerut în instanță ca amenda să fie anulată sau măcar redusă la suma de 200 de lei și un avertisment, măsuri mai mult decât potrivite, raportate la ilegalitatea pe care a comis-o.
Judecătorii au analizat cererea vedetei și au analizat documentele, însă au ajuns la concluzia că polițistul local a acționat legal. În plus, magistrații au considerat că Zanni nu a fost complet sincer, asta pentru că în timpul procesului a declarat că la ora indicată pe procesul verbal, el se afla acasă la un prieten.
În motivarea sentinței se arată că amenda aplicată este urmare a unei „stări de pericol”, pe care Zanni a creat-o, dar și a faptului că nu a spus adevărul cu privire la locul în care era la data și ora trecute pe procesul verbal.
Magistrații au decis că aruncarea sticlei de către Zannidache a fost un gest de pericol social, care a adus „o gravă atingere mediului înconjurător și sănătății cetățenilor”. Aceștia nu i-au micșorat amenda, motivând că gravitatea faptei nu poate fi redusă.
”Sancțiunea aplicată petentului îndeplinește pe deplin cerințele de legalitate și proporționalitate prevăzute de Anexa nr.1 a HCGMB nr.120/2010 și O.G. nr.2/2001, fiind stabilită în limitele prevăzute de lege pentru acest gen de contravenții, sancțiune pe care instanța, având în vedere starea de pericol creată, atitudinea nesinceră a petentului, o consideră proporțională cu gradul de pericol social al faptei săvârșite de petent, faptă care aduce o gravă atingere mediului înconjurător și sănătății cetățenilor. Prin urmare, instanța apreciază că sancțiunea avertismentului nu se impune, fapta sancționată în cauză neputând fi socotită cu o gravitate redusă în sensul art.7 alin.2 din OG nr.2/2001”, se arată în motivarea magistraților, potrivit Wowbiz.ro.
Zannidache a renunțat să facă apel, deși avea tot dreptul, motiv pentru care a fost nevoit să plătească amenda de 2000 de lei.