18 feb. 2020 | 17:07

Amendă – record pentru Antena 1 și Acces Direct, din cauza Vulpiței. Câți bani trebuie să plătească postul TV

Știri generale
Amendă - record pentru Antena 1 și Acces Direct, din cauza Vulpiței. Câți bani trebuie să plătească postul TV
Amendă - record pentru Antena 1 și Acces Direct, din cauza Vulpiței. Câți bani trebuie să plătească postul TV

CNA a decis să amendeze postul Antena 1 cu suma de 100.000 de lei, pentru telenovela ”Vulpița”. Această sancțiune vine după ce forul a vizionat, vreme de două ședințe, mai multe fragmente din ediții ale emisiunii Acces Direct.

Amendă – record pentru Antena 1 și Acces Direct, din cauza Vulpiței

Potrivit paginademedia.ro, sancțiunea a fost votată însă în unanimitate de membrii CNA, pentru încălcarea articolelor privind protecția minorilor, dar și a articolului care spune că „nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut”.

„Ce am văzut aici este un spectacol al degradării umane”, a spus Dorina Rusu, un membru CNA, după ce membrii au urmărit mai multe ore cu fragmente din emisiunea Acces Direct. „Este o degradare extraordinară pentru ce înseamnă televiziune. (…) De o lună de zile exploatați chestia asta. S-a vorbit despre chestiuni grave, despre abandon, despre prostituție, despre amantlâc. Înțeleg nevoia de audiență, dar nu poți depăși chiar orice limită.”, a mai precizat Dorina Rusu.

Cum se apără reprezentanții Antena 1

Acest caz a ajuns pe masa CNA, după ce a primit zeci de reclamații pentru zeci de ediții ale emisiunii Acces Direct. Telespectatorii îi acuzau pe realizatorii Acces Direct că își bat joc de invitați și că au ajuns să-i promoveze ca fiind modele de urmat.

Acest caz a fost analizat de către for chiar încă de săptămâna trecută, când au avut și o întâlnire cu reprezentanții Antenei 1, care s-au apărat spunând că Vulpița și Viorel nu sunt prezentat drept modele de urmat, că emisiunea face audiențe bune și că alte televiziuni fac la fel.

Noi ne uităm în stânga-dreapta, în intervale nu neapărat în 17 – 19, ci chiar mai devreme, există emisiuni în care tineri se combină între ei, au povești de dragoste, „gelozeli”, se și bat și agresează verbal.

Noi concurăm cumva cu Știrile de la ora 17, al căror scop nu e neapărat de informare, ci sunt un anumit gen. Mai sunt dramatizate povești de viață în care se vorbește despre amantlâcuri, sex șantaje, violență domestică, toată tipologia, povești care funcționează de ani de zile pe TV, pe tronsoane orare similare cu al nostru. Ne uităm și noi ce se întâmplă la noi”, a afirmat cel care coordonează echipa Acces Direct.

Reamintim că telenovela ”Vulpița-Viorel” a început în urmă cu o lună, când Veronica Stegaru acuza faptul că ar fi fost răpită și violată. Apoi, a ieșit la iveală faptul că lucrurile nu au stat întocmai. Acesta a fost și punctul de pornire al acestui ”serial”, în care soții Stegaru și-au expus viața în direct.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Decizie pentru cei care primesc pensia PRIN POȘTĂ. Anunțul venit chiar astăzi, 27 APRILIE
Capital.ro
Locuri de grătar de 1 mai 2024. Aici poţi face grătar fără să primeşti amendă!
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALCUL pentru PENSIE! ACTELE care SCHIMBĂ totul
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro