Amenda primită de un șofer român după ce a aruncat o țigară pe geam: ‘Nu v-a plăcut fața mea’

de: Iulia Statie
09 09. 2021

Un șofer român ce a aruncat o țigară pe geam a primit o amendă usturătoare. Câțiva polițiști ce patrulau prin zona respectivă au observat gestul și au decis să îl oprească pe bărbat pentru a-l legitima, dar ce a urmat după întrece orice imaginație.

Discuție bizară pornită de un șofer. Bărbatul a fost prins aruncând o țigară pe geam

Un bărbat a decis să arunce un chiștoc în timp ce se deplasa cu mașina, așa că a fost imediat observat de câțiva polițiști ce se aflau în zonă. Șoferul român s-a decis să nu ducă țigara la gunoi, dar gestul l-a costat scump în momentul în care a fost oprit de autorități.

Conducătorul auto a devenit viral pe internet după ce discuția dintre el și un polițist a scandalizat mai mulți români. Mai exact, acesta a fost amendat cu 5.000 de lei pentru fapta făcută, dar a început o ceartă de proporții în momentul în care și-a dat seama câți bani trebuie să plătească.

„Şofer: De aia. Mi-aţi dat amendă 5000 de lei.

Poliţist: Nu are nicio legătură.

Şofer: Ba are legătură, cum adică nu are legătură?

Poliţist: Menţiuni dacă aveţi v-am întrebat.

Şofer: Da bă, scrie acolo tu că nu vrea să treacă în menţiuni ce vreau eu.

Poliţist: Alte menţiuni dacă aveţi. Astea nu se menţionează.

Şofer: Astea sunt menţiuni. Mi-aţi dat amendă că nu v-a plăcut faţa. Cum să îmi daţi 5000 de lei amendă că am aruncat un chiştoc pe geam? Ce înseamnă asta?”, a fost discuția dintre cei doi.

De ce s-a enervat cumplit șoferul, de fapt

De asemenea, șoferul nu avea documentele la el în momentul în care a fost oprit pentru ca autoritățile să îl legitimeze după ce a aruncat țigara pe geam în timp ce se deplasa cu autoturismul. Bărbatului nu i-a convenit deloc că i s-a aplicat o amendă, așa că a susținut că polițistul ar fi avut ceva personal cu el.

„Poliţist: Şi că nu mi-aţi prezentat documentele.

Şofer: Cum nu v-am prezentat documentele? V-am prezentat documentele pe telefon şi v-am spus că nu le am la mine, pentru că nu sunt cu maşina mea. Pentru asta trebuie să îmi daţi 4000 de lei amendă?

Poliţist: Nu pentru asta. Pentru ambele fapte.

Şofer: Care ambele fapte?

Poliţist: Ambele fapte.

Şofer: Păi 5000 în total.

Poliţist: Da.

Şofer: Cum adică? 5000 de lei amendă pentru ce?

Poliţist: Pentru chiştoc şi pentru lipsă documente. Este obligaţia dumeavoastră de a le avea asupra dumneavoastră.”, au mai zis cei doi.

Şofer: Da, da, da. Şi vreau să scrieţi acolo că mi-aţi dat amendă că nu v-a plăcut faţa mea, simplu.”, au mai zis cei doi.

Într-un final, polițistul l-a pus la punct pe șofer, chiar dacă acesta a refuzat să semneze procesul verbal. Conducătorul auto nu o să poată să conteste amenda în instanță, însă poate plăti 2.500 de lei, respectiv jumătate din valoarea amenzii, în termen de 15 zile.