Amenda pe care o primești în trafic dacă nu te controlezi. Ajunge până la 1.200 de lei

Amenda pe care o primești în trafic dacă nu te controlezi. Ajunge până la 1.200 de lei
Soferii care sunt violenti la volan, pedepsiti cu amenzi usturatoare

Cod Rutier 2020. Șoferii din România trebuie să aibă mare grijă atunci când sunt la volan, întrucât tot mai mulți participanți la trafic primesc amenzi pe bandă rulantă din cauza unui lucru banal. Astfel, șoferii au plătit sume substanțiale din cauza faptului că au fost violenți la volan.

Amendă uriașă pentru șoferii care fac acest lucru banal la volan. Foarte mulți șoferi sunt pasibili

Dacă ai un comportament violent în trafic să nu te mire că vei fi amendat pe măsură. Acum doi ani, Senatul a validat un proiect de lege prin care s-au mărit amenzile pentru tulburarea ordinii publice.

În toată această perioadă, proiectul a avut parte de unele modificări. Astfel, amenzile au crescut foarte mult. Cei care sunt obișnuiți să fie mânioși atunci când conduc, trebuie să se abțină, pentru că altfel vor primi amenzi usturătoare. Astfel, contravențiile primite de la polițiști pot varia de la 400 de lei până la 1.200 de lei.

Aruncarea gunoiului din masina atarage o amenda mare
Aruncarea gunoiului din masina atarage o amenda mare

Aruncarea gunoiului pe geamul mașinii, pedepsită de lege

Ne e singura lege împotriva șoferilor nesimțiți la volan. Șoferii mai pot fi sancționați pentru un lucru cât se poate de mic. Astfel, șoferii trebuie să se abțină să arunce chiștoace de țigări din mașină.

Șoferii care sunt prinși că aruncă resturile țigărilor pe stradă riscă să primească amenzi substanțiale. Sancțiunea poate fi acordată de către ofițerii de la Brigada Rutieră, atunci când această neregulă este observată în trafic.

Ce amendă se dă pentru aruncarea țigării pe geamul mașinii

Șoferii trebuie să mai știe că pentru aruncarea chiștoacelor de țigări sunt amenzi ce pot ajunge și la 2.900 de lei.

Amenda se regăsește în clasa a IV-a de sancțuni. Sancțiunea este asemănătoare cu cea aplicată șoferilor care înjură la volan sau jignesc oamenii legii când sunt trași pe dreapta.

Poliția rutieră a făcut o campanie de înștiințare

De asemenea, într-o primă fază, atunci când polițiștii au demarat o campanie de înștiințare cu privire la această lege, șoferii au fost opriți și doar mustrați, nu s-au dat amenzi.

La vremea acea nu au fost însă aplicate inițial și amenzile foarte mari, fiind o lege valabilă și pentru cei care aruncă și gunoaiele menajere sau resturi, pe geamul mașinii, atunci când sunt se află înmașină, în trafic.

Cine a inițiat campania ”Nu arunca chiștoace. Strada nu e scrumieră”

Campania ”Nu arunca chiștoace. Strada nu e scrumieră“ a fost inițiată de reprezentanți ai societății civile din dorința de a-i face pe șoferii români să se poarte mai frumos.

De asemenea, prin această campanie s-a dorit să li se aducă la cunoștință implicațiile acestui obicei nociv, respectiv fumatul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI