Amendă micșorată pentru România TV după subiectul ”Noua Ordine Mondială”. Câte mii de lei va plăti postul

Amendă micșorată pentru România TV după subiectul ”Noua Ordine Mondială”. Câte mii de lei va plăti postul
La ce suma s-a ajuns acum

România Tv este nevoită să plătească o amendă pentru subiectul Noua Ordine Mondială.

România Tv a scăpat de amenda uriașă

Postul Tv a lansat o știre în care a vorbit despre Noua Ordine Mondială, motiv pentru CNA a propus sancționarea televiziunii cu 20.000 de lei.

Acum, suma a fost rediscutată și s-a ajuns la 5.000 de lei amenda pentru Rtv.

„Se clădeşte o atitudine de teamă faţă de ce vine din exterior. Mesajele recoltate nu au legătură cu subiectul. Tot pachetul este mincinos”, a spus Mircea Toma despre ştirea pentru care RTV a luat amendă. 

Pe 10 noiembrie, membrul CNA Mircea Toma a declarat că există o colecție de imagini care nu au legătură între ele și doar discursul televiziunii este pus în contextul teoriei cu noua ordine mondială.

„Este o colecţie de imagini care n-au legătură între ele şi doar din discursul televiziunii sunt puse în contextul teoriei cu noua ordine mondială”, spunea membrul CNA. 

Amenda a fost micșorată

Știrea amendată a vorbit despre noua ordine mondială, fiind ilustrată cu imagini violente și discutându-se despre cum această este impusă prin violență. De asemenea, în emisiune se vorbea despre „ce pregătesc neomarxiștii în România și când va ajunge și la noi” acestă nouă ordine mondială, scrie PaginadeMedia.

Membrii CNA au fost de acord că s-a încălcat legea audiovizualului, dar nu atât de rău încât televiziunea să fie penalizată cu mai mult de 5.000 de lei.

Știrea cu noua ordine mondială a fost difuzată de mai multe ori în jurnalele Rtv, începând din iulie, așa cum au spus și membrii CNA. În timp ce știrea rula pe post, au fost făcute și câteva afirmații dar și ilustrări pe burtiere.

„Impunerea noii ordini mondiale, ce fac în România”/ „Noua ordine mondială, impusă prin violenţe de stradă”, sunt două dintre burtiere.

„Revolte şi ură fără precedent, biserici arse din temelii cu intenţii criminale şi un val de violenţe parcă a cuprins întreaga lume în pragul a ceea ce mai marii conducători ai planetei numesc „noua ordine mondială”, a spus prezentatorul.

Între timp, imaginile arătau un bărbat care dărâma o cruce montată pe fațada unei biserici, imagini cu o cruce rezemată de un pom și două panori, dar și un loc de veci în care erau așezate trei perechi de pantofi de copil.

România Tv a fost amendată, pe 10 noiembrie, cu 10.000 de lei pentru declarațiile preotului Valentin Guia, pe care care membrii CNA le-au catalogat drept xenofobe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI