Amendă de 6000 de lei pentru un gest banal în trafic. Toți șoferii îl fac, regula din Codul Rutier mai puțin știută
Un gest banal în trafic, pe care conducătorii auto îl fac zilnic, cel puțin o dată, le poate aduce o amendă de aproape 6.000 de lei. Puțini cunosc această regulă din Codul Rutier, aplicată fără ezitare de oamenii legii din Marea Britanie.
Un gest banal făcut în trafic aduce o amendă de 6.000 de lei
În ultimii ani, în condițiile în care granițele s-au deschis, iar românii călătoresc liber în aproape toate țările europene, este foarte important ca șoferii să cunoască bine regulile de circulație impuse pe șoselele din străinătate.
Legislația rutieră din Marea Britanie este foarte strictă și sancționează cu o amendă de aproape o mie de lire sterline – adică echivalentul a în jur de 6.000 de lei – un gest banal pe care șoferii din România îl fac zilnic, cel puțin o dată.
Ce spun specialiștii
Gestul banal amendat în Codul Rutier britanic este mulțumirea unui alt participant la trafic, fie că este vorba despre un scurt flash din faruri sau un semn făcut cu mâna.
Cei de la publicația Liverpool Echo au cerut opinia unui specialist în domeniul auto cu privire la acest subiect.
„Cercetarea noastră arată că șoferilor le place atunci când alți șoferi le mulțumesc, iar asta se face adesea prin ridicarea mâinii sau un flash al farurilor”, a dezvăluit specialistul.
Te-ar putea interesa și: Selly a devenit pieton. Viteza incredibilă cu care gonea pe autostradă, a primit și amendă. Prima reacție a vloggerului
Codul Rutier britanic este clar
Codul Rutier din Marea Britanie specifică clar obligația conducătorilor auto de a ține ambele mâini pe volanul autoturismului, pentru a avea control deplin asupra vehiculului.
„Prin urmare, în conformitate cu Codul Rutier, oricare dintre aceste gesturi de recunoștință ar putea să le aducă șoferilor o amendă uriașă, de 1.000 de lire sterline și puncte de penalizare.
În loc să facă astfel de gesturi, conducătorii auto trebuie să se concentreze pe menținerea obiceiurilor de condus, pe respectarea Codului Rutier și să rămână în siguranță”, se precizează în Codul Rutier.
Sancțiunile ar putea să crească în cazul anumitor abateri, precum nepurtarea centurii de siguranță.
Te-ar putea interesa și: Ai primit amendă în străinătate? Șoferii trebuie să afle schimbarea din Uniunea Europeană