Amendă de 350 de lei pentru șoferi. Ce greșeală fatală le scoate banii din buzunar

Proiect de hotărâre administrativă în Sectorul 6

Noul primar de la Sector 6, din Capitală, le-a pus gând rău șoferilor din sector. Surse din administrația locală vorbesc despre un nou proiect de hotărâre care i-ar putea pune pe șoferi în dificultate. Unul din cele mai aglomerate sectoare din București, Sectorul 6 are mari probleme cu mașinile parcate pe carosabil. Noul proiect de hotărâre încearcă să rezolve această problemă. Astăzi, în ședința Consiliului local Sector 6 s-a pus în discuție acest proiect.

Proiect de hotărâre administrativă în Sector 6

Încă de la preluarea mandatului de primar în Sectorul 6, Ciprian Ciucu și-a anunțat intenția de a rezolva agloemarația din sector. Conform edilului, în sectorul pe care-l conduce sunt foarte multe mașini parcate pe carosabil și care încurcă activitățile administrative și de curățenie a celor de la salubrizare.

Numărul parcărilor din Sector 6 este și-așa unul foarte mic. Problema acestor mașini parcate pe domeniul public, spune Ciucu, se poate rezolva doar într-un singur fel. Astfel a luat naștere un proiect de hotărâre locală prin care mașinile parcate pe domeniul public și care perturbă activitățile de salubrizare, să fie ridicate, iar posesorii amendați.

”Operaţiunile de salubrizare necesită eliberarea într-un ritm mai accelerat a domeniului public al Sector 6. Considerăm necesară introducerea posibilităţii relocării vehiculelor, astfel încât aceste operaţiuni de salubrizare să se desfăşoare în condiţii optime.

De asemenea, am propus tarifele ce vor fi achitate pentru operaţiunile de ridicare şi transport în cazul ridicărilor ulterioare”, prevede raportul de specialitate al proiectului.

Surse din administrația locală spun că noul proiect vine și cu amenzi împotriva posesorilor de autovehicule parcate neregulamentar. Conform proiectului, amenzile variază între 200 și 350 de lei, în funcție de tonajul mașinii.

Noile amenzi pentru posesorii de autovehicule

În cele ce urmează aveți lista amenzilor, în funcție de tonajul autovehicului:

  • 200 de lei pentru ridicare vehicul mai mic de 5 tone;
  • 250 de lei pentru ridicare vehicul mai mare de 5 tone;
  • 150 de lei pentru transport vehicul mai mic de 5 tone;
  • 200 de lei pentru transport vehicul mai mare de 5 tone.

 

Noul proiect local vine ca și amendament la o hotărâre deja existentă, este vorba de hotărârea Consiliului Local nr. 197/2017. Prin respectiva decizie locală, în Sectorul 6, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 poate dispune ridicarea autovehiculelor parcate ilegal, pe domeniul public.

Prin aceeași decizie din 2017, Poliția Locală din Sector 6 se ocupă de ridicarea, transportul și depozitaarea autovehiculelor în cauză, urmând ca posesorii să plătească toate cheltuielile aferente, șl conform prooiectului, de-acumamenzi între 200 și 350 de lei. Noul proiect de hotărâre locală este pus în discuție mâine în ședința Consiliului Local Sector 6, și dacă va fi votat, va putea intra în vigoare chiar de a doua zi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI