Ambulanța blocată în noroi arată cât de bine a scos Dragnea și PSD țara din noroaie. Ce scuză are Pintea pentru tragedie

Ambulanța blocată în noroi arată cât de bine a scos Dragnea și PSD țara din noroaie. Ce scuză are Pintea pentru tragedie
Imagine cu titlu reprezentativ. Nu despre ambulanța din imagine este vorba

Un bărbat din Vaslui a murit după ce ambulanța care trebuia să-l transporte la spital s-a împotmolit în noroi. La fața locului au fost trimise echipe de descarcerare, într-atât de afundată era mașina în „mlaștină”.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă, 25 mai, în județul Vaslui, în comuna Delești. Un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost găsit în stare de inconștiență de către rudele acestuia, dar ambulanța a sosit la timp, după ce familia a sunat la 112.

Ambulanța blocată în noroaie, pacientul mort

ambulanta blocata in noroaie

Problema a apărut pe drumul spre spital, când mașina a rămas blocată în noroaiele formate în urma ploilor torențiale din aceste zile.

Medicii n-au avut nicio șansă să scoată mașina din acea „mlaștină”, deci nici pacientul n-a putut ajunge la timp la spital, unde ar fi putut fi salvat. La fața locului au fost trimise și o șenilată, și un camion, ca să scoată ambulanța din noroi, dar a fost prea târziu pentru pacient.

Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui au confirmat că Detasamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu o şenilată în localitatea Albeşti, comuna Deleşti, după ce ambulanţa TIM care se deplasa pentru a ajuta un bărbat inconştient a rămas blocată pe drumul comunal 105.

„Autorităţile locale s-au mobilizat şi ele punând la dispoziţie un buldoexcavator pentru a curăţa drumul şi a scoate ambulanţa. Doamna doctor a ajuns în cele din urmă la pacient cu un autoturism de teren pus la dispoziţie prin intermediul autorităţilor locale.” ISU Vaslui

Sorina Pintea nu pricepe care a fost, de fapt, problema

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, spune însă că nu crede că bărbatul a murit din cauză că mașina s-a blocat în noroaie. N-a fost la fața locului, dar afirmă că pacientul a primit la timp ajutor, dar el decedase deja cu câteva ore înainte să ajungă autoritățile:

„La 5:49, a fost un apel la 112 prin care se solicita ambulanța pentru un bărbat aflat în stare de inconștiență. La 5.54, ambulanța pornește spre locul intervenției, este vorba despre un echipaj terapie intensivă mobilă cu medic. Medicul de pe ambulanță este șefa SMURD din Vaslui. La 6:16 minute, ambulanța se impotmolește la 600 de metri de locuința pacientului. Echipajul anunță ISU care pregătește o șenilată, dar, între timp cei de acolo au văzut că ambulanța s-a împotmolit și au trimis o mașină care avea tracțiune 4×4 să ia medicul și echipamentul pentru a putea consulta pacientul. Pacientul avea rigiditate instalată de cel puțin 3 ore. Deci decesul se produsese înainte. Nu putem vorbi despre un deces pentru că nu a ajuns ambulanța, pentru ca a întârziat echipajul. În niciun caz.” Sorin Pintea

Păi nu, nu despre asta e vorba, ci despre acele noroaie și de ce încă mai există așa ceva în România lui 2019, după ce Viorica Dăncilă s-a lăudat că PSD a scos România din noroaie.