Amazon a mărit salariile considerabil în 2021. Ce bonus colosal primesc oamenii la angajare

Amazon a mărit salariile considerabil în 2021. Ce bonus colosal primesc oamenii la angajare
Amazon a marit salariile considerabil in 2021. Ce bonus colosal primesc oamenii la angajare

În plină pandemie de coronavirus, iată că mai există și vești bune pe piața muncii. Cel mai mare retailer online din lume, Amazon, a mărit salariile considerabil în 2021. Angajații au primit un ajutor nesperat din partea companiei, în contextul în care tot mai multe instituții au anunțat că nu mai măresc salariile în următoarea perioadă. Cât au primit în plus la fluturașul de salariu.

Vești excelente de la Amazon. Salariile au fost mărite considerabil

Amazon are vești bune! Retailer-ul american a mărit salariul mediu de pornire al angajaţilor din SUA la peste 18 dolari pe oră. O altă decizie luată de companie prevede angajarea a 125.000 de persoane care să lucreze în depozite şi ca lucrători în transporturi. Anunțul a fost făcut de vicepreşedintele Amazon Delivery Services, Dave Bozeman.

Cel mai mare retailer online din lume a mărit salariul mediu de pornire în plină criză globală. Amazon oferă la angajare bonusuri de 3.000 de dolari, în multe centre ale sale, a declarat Bozeman. Asta înseamnă că suma este de trei ori mai mare comparativ cu trei luni în urmă. Salariile crescute arată modul în care angajatorii încearcă să atragă lucrătorii, pe o piată a muncii tot mai competitivă.

Ce bonus colosal primești la angajare

Specialiștii în recrutare observă că numărul americanilor care caută locuri de muncă a scăzut, cu toate că oferta a atins un nivel record odată cu redeschiderea economiei americane. Bozeman a explicat că decizia luată de Amazon de a mări salariile este atribuită concurenţei intense. Amazon nu a oferit date exacte, însă, în urma unui calcul, creşterea cu 1 dolar a unui salariu de 17 dolari pe oră este echivalentă unei măriri de 6%.

Amazon este al doilea cel mai mare angajator privat din Statele Unite ale Americii. Compania americană de comerț online a stabilit în 2018 un salariu minim de 15 dolari pe oră. Spre deosebire de Walmart, care oferă salarii medii pe oră de 16,40 de dolari. Walgreens Boots Alliance a precizat că va majora salariul minim la 15 dolari, din octombrie 2021.

Beneficii pentru angajați

Bozeman a ținut să mai precizeze faptul că Amazon va menţine nivelul salariului de bază pe oră la 15 dolari. Retailer-ul american este renumit pentru numeroasele beneficii oferite angajaților, precum plata taxelor la colegii şi salarii de pornire de până la 22,5 dolari. Astfel, cel mai mare retailer online din lume se distinge de alte companii de profil.

Numărul mare de angajări anunțat de Amazon vine să susţină activităţile în 100 de centre de logistică pe care le deschide în SUA în această lună, pe lângă alte 250 deschise în 2021.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI