Am fost vizitați de extratereștri? Oamenii de știință au găsit dovezi specifice altor planete din sistemul solar

Cercetătorii încearcă să afle dacă am fost vizitați de extratereștri

Cercetătorii vin cu noi ipozete legate de asteroidul despre care s-a crezut chiar că ar fi o navă extraterestră! Oumuamua este un asteroid învăluit în mister, are vine dintr-un alt sistem solar, iar cercetătorii încă nu sunt siguri dacă acesta este sau nu un asteroid.

Cercetătorii încearcă să afle dacă am fost vizitați de extratereștri

Un grup de specialişti consideră că aceasta ar putea fi o structură extraterestră ce este în căutarea semnelor existenţei vieţii. Ciudata piatră spațială Oumuamua în formă de trabuc descoperită în 2017 ar fi fost, de fapt, smulsă de pe o planetă și trimisă în spațiu după ce s-a apropiat prea mult de steaua sa.

Astronomii din cadrul Centrului pentru Astrofizică Harvard Smithsonian au analizat obiectul ce are forma unui trabuc şi o traiectorie ciudată, în timp ce trecea prin interiorul Sistemului Solar, în 2017. Conform Mail Online, ei au concluzionat că asteroidul straniu ar putea fi „un călător cu origini artificiale”.

În cadrul studiului este specificat că acceleraţia stranie a obiectului ar putea fi rezultatul radiaţiei solare ce propulsează vela gigantică a obiectului. Specialiştii au descoperit o velă ce are o grosime de doar o fracţie dintr-un milimetru (0,3-0,9 mm). Astfel de vele propulsate de radiaţiile solare au fost construite şi de oameni. „Putem lua în considerare originile artificiale, aşadar una dintre posibilităţi este ca Oumuamua să fie o velă ce pluteşte în spaţiu ca un deşeu ce a făcut parte dintr-un echipament tehnologic avansat”, au notat cercetătorii în studiu.

Cercetătorii încearcă să afle dacă am fost vizitați de extratereștri
Cercetătorii încearcă să afle dacă am fost vizitați de extratereștri

Este Oumuamua un asteroid sau o navă extratestră?

„Un scenariu mai exotic este reprezentat de faptul că Oumuamua este o întreagă navă operaţională trimisă intenţionat către Pământ de către o civilizaţie extraterestră”, au adăugat ei. O altă opţiune, ce ar explica lipsa comunicării sau lipsa oricărui semnal, este reprezentată de faptul că ar putea fi vorba despre „o epavă extraterestră”.

O nouă ipozeteză înaintată de această dată de experții Observatoriilor Astronomice Naționale ale Academiei Chineze de Științe spune că asteroidul ar fi putut fi smuls de pe o planetă apropiindu-se de steaua sa. Echipa speculează că ar fi putut face parte dintr-un exoplanet de dimensiunile unui super-Pământ orbitând foarte aproape de steaua sa, care a fost apoi distrusă de forțele de maree.

Astronomii spun că Oumuamua este „vârful aisbergului” pentru vizitatorii extratereștri și se așteaptă să descopere multe alte roci din alte sisteme stelare în următorii ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI