Alți migranți descoperiți la frontiera cu Ungaria în ultimele 24 de ore. Se aflau pe jos sau ascunşi în patru automarfare încărcate cu diverse bunuri

Alți migranți descoperiți la frontiera cu Ungaria în ultimele 24 de ore. Se aflau pe jos sau ascunşi în patru automarfare încărcate cu diverse bunuri
Alți migranți descoperiți la frontiera cu Ungaria în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră de la Nădlac II și Vărșand au depistat 28 de cetățeni din Pakistan, Afganistan și Turcia. Aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Majoritatea erau ascunși în automarfare încărcate cu diferite bunuri, iar alții au încercat să treacă granița ilegal pe jos.

Migranți depistați la frontiera cu Ungaria

În cursul zilei de marți, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, județul Arad, un cetățean grec a fost supus efectuării formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din țară. Acesta se afla la volanul unui ansamblu rutier care era înmatriculat în Grecia.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, bărbatul transporta cabluri de cupru, ulei de măsline, piese de calculator și produse pentru iluminat. Potrivit ITPF Oradea, acesta se deplasa pe ruta Grecia – Polonia. Polițiștii de frontieră au controlat amănunțit mijlocul de transport.

Într-un final, aceștia au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, șase cetățeni străini. În urma verificărilor preliminare efectuate, s-a stabilit faptul că cei șase în cauză sunt cetățeni din Pakistan și Afganistan. Aceștia aveau vârste cuprinse între 16 și 36 de ani.

Douăzeci de cetățeni din Afganistan și Turcia descoperiți

O acțiune asemănătoare a avut loc și la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad. Aici, polițiștii au efectuat controlul amănunțit asupra a trei ansambluri rutiere. Acestea Două dintre acestea erau conduse de cetățeni români, iar una de către un cetățean turc.

Aceștia transportau colete cu mobilă, obiecte sanitare și accesorii auto pentru societăți din Cehia și Franța, conform documentelor de însoțire a mărfii. După verificări, oamenii legii au descoperit, ascunse prin mărfurile de transport, douăzeci de persoane.

Aceștia s-au dovedit a fi cetățeni din Turcia și Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 și 37 de ani. Tot marți, polițiștii de frontieră din Turnu, județul Arad, au observat două persoane care se deplasau pe jos. Aceștia se aflau la circa 1.500 de metri de linia de graniță. Deoarece nu își justificau prezența în zonă, au fost aduși la sediu pentru verificări.

Cei doi erau cetățeni din Afganistan, în vârstă de 35, respectiv 18 ani. Oamenii legii au efectuat cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, în toate cazurile. Urmează să fie dispuse măsurile legale care se impun în astfel de situații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI