Alternative la aerul condiționat din mașină: cum te răcorești fără riscuri, pe timp de vară

Mai mulți oameni decât recunosc au probleme de sănătate din cauza aerului condiționat din mașină. Din păcate, cei mai mulți nu știu altă soluție pentru a se răcori.

Vara, temperaturile din mașină pot atinge valori îngrijorătoare. În cazul în care ți-ai parcat autoturismul la soare, intri în el și te simți ca într-o saună. Dacă îți uiți animalul de companie în autovehicolul cu geamurile închise, sunt șanse semnificative să moară sau să aibă de suferit teribil.

În cazul în care erai în căutarea unor trucuri pentru a-ți răcori mașina pe timp de vară, este bine de știut că există câteva soluții, unele mai evidente decât altele, dincolo de aerul condiționat.

Încearcă să parchezi mașina la umbră, chiar și dacă nu ți se pare că este foarte cald afară. Astfel, volanul nu îți va arde mâinile, iar bordul mașinii nu va emana volumul de căldură acumulat de la soare. Chiar și dacă riști să mergi mai mult pe jos, este mai important să ai autoturismul la umbră.

Nu ignora achiziția unui parasolar. Acea bucată din carton sau din alt material elimină mai multă căldură decât ai crede la prima vedere. În plus, îți protejează bordul mașinii.

În cazurile extreme, dacă simți că nu mai suporți ce se întâmplă în mașină, pune o cârpă umedă pentru câteva momente peste gaura de ventilație. Va facilita răcirea mult mai rapidă a mașinii și va difuza mai bine temperatura scăzută.

Deși ar putea părea o soluție stupidă la prima vedere, te ajută mai mult decât crezi să faci curent în mașină pentru câteva momente. Închide și deschide ușile de la mașină de câteva ori, îar temperatura va deveni mai rezonabilă. Nu în ultimul rând, încearcă să nu pleci niciodată la drum fără apă. Hidratarea este foarte importantă, iar când ești la volan, ai tendința să uiți că este bine să bei apă multă. Te ajută și umezirea încheieturilor și a zonei gâtului pentru a tolera mai bine temperaturile înalte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI