Ce e o alpaca, animalul pe care Godină și l-a luat de companie

Alpaca (sau pako) este diferită de lamă

Rețelele de socializare sunt pline de imagini și informații cu și despre animalul de companie al polițistului Marian Godină. Patrupedul originar din America de Sud a primit, evident, un nume cât se poate de latino, Pablo. El a devenit celebru după postările polițistului pe Facebook și i-a făcut pe români să caute mai multe informații despre alpaca.

Mulți s-au întrebat ce este o alpaca, după ce au auzit că Marian Godină și-a cumpărat una drept animal de companie. Din fericire, informații sunt suficiente la distanță de un click. Alpaca este un animal domesticit și mai este numit și pako. Este originar din Anzii Cordilieri (sudul statului Peru, vestul Boliviei, Ecuador și nordul Chile), de la altitudini cuprinse între 3.500 și 5.000 de metri, se hrănește cu iarbă și este înrudit cu cămila care face parte din familia Camelidae.

Alpaca este diferită de lamă, care este folosită pentru diferite munci. Este crescută pentru lâna de o calitate superioară, deosebindu-se două tipuri: alpaca Huacaya și alpaca Suri. Prima dintre ele are firul de lână mai fin și mai uniform.

Alpaca (Vicugna pacos)
Alpaca (Vicugna pacos)

Alpaca este folosită în terapia cu animale

Alpaca este un animal care comunică prin limbajul corporal. Cel mai des scuipă atunci când este speriată, se teme sau vrea să arate că domină un teritoriu. Masculii sunt mult mai agresivi decât femelele și încearcă tot timpul să preia controlul unei turme. În unele cazuri, un mascul poate imobiliza capul și gâtul unui oponent mult mai slab decât el pentru a-i arăta cine e șeful.

O alpaca poate crește în înălțime până la aproape 1 metru și poate cântări între 48 și 84 de kilograme. Pentru că este un animal foarte blând, în Germania este folosit în terapia asistată de animale. S-a demonstrat că alpaca transmite o stare de liniște la om și îl ajută să se relaxeze.

Cum este greu de crezut că Marian Godină și-a luat alpaca pentru lână, rămâne varianta în care polițistul a cumpărat animalul de companie pentru a mai scăpa de stresul meseriei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI