Alocații 2021. Schimbare majoră în calcul. Câți bani vor putea primi copiii

Alocații 2021. Schimbare majoră în calcul. Câți bani vor putea primi copiii
Alocații 2021. Schimbare majoră în calcul. Câți bani vor putea primi copiii

Vești noi despre alocațiile copiilor. Sistemul de calcul s-ar putea schimba, potrivit vicepremierului.

Schimbare majoră în calcul. Câți bani vor putea primi copiii

Alocațiile copiilor s-ar putea calcula în funcție de veniturile părinților, a anunțat vicepremierul Kelemen Hunos, care a mai declarat că noua lege ar putea fi introdusă din 2023.

Totodată, viccepremierul a spus că alocațiile vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2022.

„Noi am propus o schimbare de filosofie, sa o legam de venituri si sa fie deductibila din impozitul pe venit. E o schimbare pe care o sa o discutam si poate o introducem din 2023”, a spus Kelemen Hunor, la terminarea şedinţei coaliţiei de guvernare.

Pe de cealaltă parte, ministrul Muncii susține că există copii în România care deși primesc alocații, nu beneficiază de ele.

”Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pe care  statul le dă pentru că părinţii sau aparţinătorii le cheltuie pe altceva”, a afirmat Raluca Turcan.

Când cresc alocațiile. Un deputat liberal propune oferirea de tichete în locul sumelor de bani

Ea a mai spus că se vor majora alocații, însă este nevoie și de alte servicii care să sprijine familiile defavorizate.

”Da, alocaţiile trebuie majorate şi le  vom majora. Va exista un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă a acestor alocaţii, dar prioritatea noastră acum este ca orice majorare de alocaţii să fie completată şi de alte servicii care sprijină  şi copiii şi familiile să iasă din sărăcie.

Dacă sunt familii care triesc din alocaţie, acestea trebuie sprijiite, fie cu asistenţă socală mai bună, de calitate, fie cu găsirea de locuri de muncă”, a mai adăugat Raluca Turcan.

Deputatul PNL Florin Roman a vorbit despre fenomenul celor care fac copii și al căror sigur venit este alocația, care nu este folosită în scopul educației copilului.

”Foarte mulţi din zona rurală fac mulţi copii şi alocaţia devine principala formă de sursă de venit a familiei, care nu se duce în educaţia copilului”, a spus deputatul, spunând că banii ajung să fie dați pe țigări și alcool. O soluție bună, spune el, ar fi oferirea de tichete pentru alimente, călătorii sau îmbrăcăminte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI