24 sept. 2020 | 15:17

Alocații 2020. Vestea anului pentru părinții din România. Intră bani în plus pe card

Știri generale
Alocații 2020. Vestea anului pentru părinții din România. Intră bani în plus pe card
Alocațiile copiilor ar putea fi dublate

Aceasta este vestea anului pentru toți părinții din România. Curtea Constituțională a respins joi, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiată, sesizarea guvernului împotriva legii privind dublarea alocațiilor elevilor. Astfel, alocațiile copiilor vor fi dublate cum se anunțase inițial.

Alocații 2020. CCR a respins sesizarea Guvernului de dublare a alocațiilor

Alocațiile copiilor ar putea fi dublate. CCR a respins sesizarea făcută de Guvern în ceea ce privește dublarea alcoațiilor. Guvernul propusese mărirea alocațiilor pe etape. Guvernul decisese, printr-o ordonanță de urgență, majorarea etapizată a alocațiilor, dar Parlamentul a respins actul normativ, păstrând în vigoare măsura de dublare a acestora.

Astfel, ordonanța de urgență care prevedea creșterea cu 20%, începând cu 1 august, a alocațiilor copiilor a fost adoptată de guvernul Orban pe 29 iulie anul acesta. Potrivit actului normativ, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei de fiecare. Alte patru creşteri, cu câte 20%, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

Alocațiile ar putea fi dublate. asa cum prevazuse PSD

Alocațiile ar putea fi dublate. asa cum prevazuse PSD

CCR a respins și amânarea alocațiilor pentru copii

Cu două săptămâni înainte, pe data de 15 iulie, Curtea Constituțională a României a respins, cu unanimitate de voturi, amânarea dublării alocațiilor copiilor, lege adoptată la inițiativa PSD la finalul anului 2019 și care trebuia să intre în vigoare încă din luna ianuarie 2020, dar a fost amânată prin ordonanță de urgență de Guvernul Orban, care a susținut că bugetul nu permite o cheltuială suplimentară de șase miliarde de lei, atât cât reprezintă dublarea alocațiilor de la 150 la 300 de lei pe lună.

De asemenea, Camera Deputaților a aprobat pe 18 decembrie 2019, în calitate de for decizional, cu 179 voturi ”pentru” și 29 abțineri, propunerea PSD de dublare a alocațiilor pentru copii de la 150 la 300 de lei pe lună. Deputații Partidului Național Liberal nu au votat nici ”pentru”, nici ”împotrivă”. Ei, atunci, și-au scos cartelele din aparatele de vot.

Ludovic Orban dorea mărirea etapizată a alocațiilor

După asta, în luna ianuarie 2020, guvernul condus de Ludovic Orban a amânat până în luna august a acestui an intrarea în vigoare a legii, prin OUG 2/2020. Astfel, pe 3 iunie, însă Camera Deputaţilor a respins Ordonanţa de urgenţă 2/2020 cu 209 voturi ”pentru”, 3 voturi ”împotrivă și 98 de abțineri, dar guvernul a atacat la Curtea Constituțională a României actul normativ, unde a pierdut.

„Am luat decizia de a crește etapizat alocațiile, de a dubla, dar etapizat, în funcție de capacitatea bugetului de a face față acestei noi cheltuieli. În populismul caracteristic, PSD a respins aceasta soluție rațională. Ne vom apăra punctul de vedere. Cu siguranță pregătim argumentele pentru a sesiza la Curtea Constituțională”, a declarat duminică Ludovic Orban.

Alocațiile copiilor ar putea fi dublate doar dacă președintele Klaus Iohannis promulgă legea prin care Parlamentul a decis revenirea la dublarea alocațiilor din acest an, după ce Guvernul a eșalonat calendarul de dublare a lor până în 2022.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Daniel Baciu, anunț important pentru români cu privire la data la care se vor primi pensiile de Paște: ”Nu toată lumea trebuie să primească banii pe data de 1 sau pe data de 2!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro