22 mai 2023 | 13:56

Alimentul vital pentru români care și-a redus prețul. Apar reducerile în Lidl, Kaufland și alte magazine?

News
Alimentul vital pentru români care și-a redus prețul. Apar reducerile în Lidl, Kaufland și alte magazine?
Alimentul vital care și-a redus prețul

Vești bune pentru români în contextul scumpirilor extreme din ultima perioadă! Un aliment vital și-a redus considerabil prețul, ceea ce s-ar putea reflecta și în prețurile de la raft ale marilor lanțuri de magazine. Iată despre ce produs important este vorba.

Alimentul vital pentru români care și-a redus prețul

Începutul de săptămână aduce vești bune la nivel mondial în privința unui aliment extrem de important. Cotația grâului la bursa de cereale de la Chicago (CBOT) a scăzut luni, 22 mai, pentru a cincea sesiune consecutiv.

În acest fel, ea a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii peste doi ani, pe fondul așteptărilor unei recolte globale ridicate și al extinderii acordului privind exporturile de cereale ucrainene pe Marea Neagră, notează Reuters.

Este cel mai redus nivel din aprilie 2011

Cotația grâului la bursa de cereale de la Chicago (CBOT) a scăzut în dimineața zilei de luni cu 0,4%, la 6,02 dolari per bushel, atingând cel mai redus nivel din aprilie 2021 și până acum. În același timp, cotațiile la porumb și boabe de soia au urcat cu 0,3% (la 5,56 dolari per bushel) și, respectiv, cu 0,2% (la 13,09 dolari per bushel).

Liderii G7 (grupul statelor puternic industrializate) care s-au reunit la Hiroshima, în Japonia, au cerut tuturor participanților ca acordul privind exporturile de cereale ucrainene pe Marea Neagră „să continue și să implementeze complet buna desfășurare a operațiunilor, atât timp cât va fi necesar”.

Citește și: Planta cu care fermierii români dau lovitura în 2023. Subvenția aproape s-a triplat!

Acordul a fost prelungit

Săptămâna trecută aceștia au decis ca acordul să fie prelungit cu două luni, atenuând temerile privind aprovizionarea cu cereale pe plan mondial.

Totodată, Oksana Lut, adjunctul ministrului rus al Agriculturii, anunțase că Rusia are de gâdnd să recolteze în medie aproximativ 130 milioane de tone de cereale pe an și să exporte până la 55 milioane de tone.

Oficialul a explicat că țara lui Vladimir Putin a reușit să își majoreze exporturile de cereale, în ciuda faptului că unele țări au respins cerealele rusești din cauza războiului pornit în Ucraina.

Citește și: Ucraina, acuzații grave către Rusia privind exporturile cerealelor pe Marea Neagră. Cum trădează Vladimir Putin încrederea Europei

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Ce tragedie! A murit chiar în ziua de Paște. Toată România îi știa vocea
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Taxă trecută în lege pentru proprietarii de APARTAMENTE. Românii care vor plăti de 5 ori MAI MULT
Capital.ro
Adio, cafea! Reţeta clasicei licori de dimineaţă se schimbă radical. Noile componente anunţate de oamenii de ştiinţă
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
PENSIE de 24.000 de lei. Cine va PRIMI acești BANI
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro