Alimentul toxic din bucătărie. Foarte puține gospodine știu cât de periculos e. Îl consumăm zilnic

Alimentul toxic din bucătărie. Foarte puține gospodine știu cât de periculos e. Îl consumăm zilnic

Se știe că românii sunt unii dintre cei mai mari consumatori de pâine din lume, mai ales pâine albă. Într-o formă sau alta, făina este un aliment care este nelipsit din preparatele pe care le consumăm zilnic.

Care este alimentul toxic din bucătărie

Este adevărat că făina este un produs natural obținut din cereale, dar poate deveni toxică, în funcție de modul în care este obținută. Făina este produsă în mod industrial, fapt care înseamnă că de multe ori aceasta își pierde mare parte din elementele nutritive. Astfel, în urma procesului de prelucrare a grâului și de rafinare a făinii, sunt eliminate în jur de 76% dintre vitamine și minerale. Vitamina E, calciul, fosforul, fierul, magneziul și tot complexul de vitamine B rămân în tărâțele rezultate după acest proces. Iar făina poate fi toxică, dacă este tratată cu dioxid de cloe sau bromat de potasiu, substanțe care îi asigură culoarea albă.

Bromatul de potasiu poate fi cancerigen

Oamenii de știință ce au studiat bromatul de potasiu anunță că acesta poate fi cancerigen, fiind responsabil de tumorile tiroidiene, precum și cele care apar la nivelul celulelor intestinale și ale ficatului. Bromatul de potasiu a fost interzis în țările Uniunii Europene, în Marea Britanie și în Canada încă din anul 1994, conform antena3.ro.

Astfel, făina albă consumată în exces poate cauza obezitate, dar și afecțiuni ale inimii. Însă o alternativă sănătoasă la făina albă este făina integrală. Dar, de asemenea, dacă consumați pâine albă, este mai bine să alegeți cea integrală sau de secară. Acestea aduc mai multe beneficii organismului și au o cantitate mică de gluten.

De menționat este că glutenul este implicat în dezvoltarea a aproximativ 55 de boli, printre care boala celiacă, diverse tipuri de anemii, de cancer, osteoporoză, sindromul colonului irtabil, lupus, scleroză multiplă, dar și boli neurologice dar și depresii severă, demență, epilepsie, schizofrenie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI