În plină pandemie, toată lumea este interesată să îşi întărească imunitatea. Medicii spun acum care este alimentul plin de vitamina C care a detronat chiar şi lămâia. Din păcate, românii nu îl consumă în cantităţi suficiente.
E iarnă, iar pandemia de coronavirus face ca toţi românii să îşi îndrepte atenţia către întărirea imunităţii. Astfel, specialiştii vorbesc despre alimentul cu vitamina C care a detronat chiar şi lămâia. Este vorba despre măceşe. Acestea sunt recomandate de medici pentru a trata anemia, oboseala intensă, dar şi pentru a susţine organismul în acţiuni solicitante. “Rosa Canina” conţine şi vitaminele A, D, E, B1, B2, K, dar şi minerale şi acizi graşi, care ajută la regenerarea pielii.
Datorită efectelor lor terapeutice, fructele roşii sunt apreciate de sute de ani, acestea fiind consumate, în general, sub formă de ceai. Şi cum băuturile calde sunt perfecte penru sezonul rece nu ezita să bei zilnic o cană de 300 de ml din această licoare extraordinară.
Mai mult, poţi adăuga şi o linguriţă de miere, iar efectul asupra imunităţii va fi unul garantat, susţin specialiştii în tratamente naturiste.
“Vitamina C este unul dintre cele mai puternice antioxidante şi ea creşte foarte mult rezistenţa organismului. La nivelul pielii, se luptă cu radicalii liberi şi e considerată vitamina tinereţii. Vitamina D este una foarte importantă.
Ea nu e numai despre rahitism şi copii, dar participă foarte mult la sănătatea noastră, ajută femeile în perioada de pre şi post menopauză, în lupta cu osteroporoza, deci intră în toate procesele de rezistenţă a organismului”, a explicat medicul Olga Melnic, la Sfat de sănătate, de la Antena 3.
Pentru un aport mare de vitamina C poţi consuma cătină, aceasta având o concentraţie de zece ori mai mare de vitamina C decât citricele, ardei iuţi, coacăze, pătrunjel, portocale, kiwi.
Dacă până acum nu le-ai dat importanţă din punct de vedere medical, iată că unele condimente pot face minuni pentru organismul tău. Acestea cresc rezistenţa corpului în lupta cu infecţiile, atrag atenţia doctorii.
“Regina sezonului rece este vitamina C. Și atunci toate alimentele care ne aduc vitamina C sunt extrem de importante și benefice. Nu uităm de condimente. De aceea, în sezonul rece, ne place aroma de scorțișoară, de cuișoare, ghimbirul, nucșoara, turmericul, care au o capacitate antioxidantă foarte puternică.
Mâncăm alimente crude. În sezonul rece este mai greu să mâncăm crud, dar, datorită faptului că vitamina C este regină acum, avem toate citricele la dispoziție. Combinăm alimentele crude, legumele, varza, rădăcinoasele, cu ceaiuri calde”, spune dr. Marilena Murguleț.