Alimentul pe care toți românii trebuie să îl mănânce la micul dejun. Te satură și taie pofta de gustări nesănătoase

Alimentul pe care toți românii trebuie să îl mănânce la micul dejun. Te satură și taie pofta de gustări nesănătoase
Ce aliment te face să-ți taie pofta de mâncare?

Mulți oameni sunt extrem de pofticioși, iar asta îi împiedică mult să aibă o siluetă de invidiat sau cel puțin un stil alimentar echilibrat. Ce trebuie să consumi pentru a te sătura? Acesta te face să-ți tai pofta de mâncare.

Ce aliment te face să-ți taie pofta de mâncare?

Cei mai mulți încearcă să aibă o viață echilibrată, mai ales că viteza cu care se întâmplă lucrurile în ziua de azi te poate da peste cap. Timpul e un lucru prețios, mai cu seamă în aceste vremuri unde el devine cel mai mare dușman. Unii îl prețuiesc prin calitatea vieții pe care o au, alții nu. În prima categorie se încadrează cei care au grijă la cele patru lucruri de bază ale unei vieți bune: somn, mâncare, hidratare corespunzătoare și sport. Când vorbim despre alimentație vorbim despre alegerea alimentelor potrivite care să ne mențină trupul și creierul de-a lungul unei întregi zile. Poți apela la unele opțiuni care să-ți devină obiceiuri în timp și care să te ajute să trăiești și să te simți sănătos.

Unul din alimentele care te ajută să te simți sătul și să ai energie suficientă până la masa următoare fără să ai poftă de altceva sunt ouăle, extrem de sănătoase și sugerate să fie consumate la prima masă a zilei. Le poți prepara în diverse moduri, iar cu legume alături și câteva brânzeturi sunt perfecte. Trebuie să pornești de la faptul că orice masă trebuie să aibă în componență legume. Nu mânca pe fugă! Regula aceasta a nutriționiștilor este de aur. Creierul are nevoie de cel puțin 10 minute pentru a primi informația că organismul e hrănit, așa că ridică-te de la masă mai devreme sau ia o pauză în care să bei puțină apă și reapucă-te de mâncat. O să sesizezi că după minutele petrecute pe liber nu îți vei mai dori nicio îmbucătură.

Ouăle consumate dimineața te fac să te simți sătul
Ouăle consumate dimineața te fac să te simți sătul

10 idei de rețete cu ouă

Ouă de prepeliță coapte
Ouă coapte cu bazon și roșii cherry
Ouă cu spanac, iaurt, ulei și chilli
Pizza rapidă cu ou și avocado
Ouă condimentate la cuptor cu roșii și cârnați
Cârnați cu năut, varză de Kale și ou la cuptor
Shakshuka
Ouă ochiuri cu usturoi verde
Spaghete cu sparanghel și ou
Toast cu guacamole și ou ochi

Alte alimente care-ți taie pofta de mâncare

  • Ardeiul Cayenne
  • Ouăle
  • Ciocolata neagră
  • Supa
  • Apa
  • Oțetul
  • Fructele și legumele bogate în vitamina C
  • Alimentele bogate în fibre
  • Iaurtul grecesc