Alimentul pe care să nu-l gătești niciodată într-o tigaie de fontă. Strică tot gustul
Dacă și ție îți place să experimentezi în bucătărie, deții cu siguranță cel puțin o tigaie de fontă. Acest tip de vas este foarte versatil. Asta nu înseamnă că merită să prepari orice produse în el. Iată care este alimentul pe care să nu-l gătești niciodată într-o tigaie de fontă! Îi strici tot gustul și nici nu se prăjește corespunzător.
Fonta este unul dintre cele mai bune materiale care rețin căldura și își păstrează proprietățile antiaderente, în ciuda trecerii timpului. Fiecare gospodină are cel puțin un vas de fontă în bucătărie, dacă îi place să gătească. Este aproape imposibil să experimentezi fără o astfel de tigaie, în care poți prepara unele dintre cele mai perfecte mâncăruri.
Alimentul pe care să nu-l gătești niciodată într-o tigaie de fontă
Chiar dacă vasele de bucătărie din fontă sunt, fără îndoială, durabile, există unele produse pe care nu ar trebui să le gătești niciodată în ele. Unele pot să deterioreze tigaia, însă nu neapărat despre acest aspect vom vorbi în articolul de astăzi. Playtech Știri îți explică, în rândurile de mai jos, de ce să nu prăjești pește în tigaia de fontă.
Fileurile de pește, în mod deosebit carnea de pește delicată, nu sunt potrivite pentru a fi gătite în tigaia de fontă. Dincolo de faptul că gustul preparatului nu va fi foarte bun, produsul nu se va prăji complet. Același lucru este valabil și în cazul soiurilor de pește dure.
Mai mult decât atât, pielea peștelui se va prinde de tigaia de fontă. Astfel de vase de bucătărie nu sunt deloc ușor de curățat, dacă în ele se prepară alimente nepotrivite. Încearcă să gătești peștele mai degrabă la cuptor. Vei fi mult mai mulțumită de rezultat decât dacă alegi să-l prepari în tigaia de fontă.
Ce alte produse ar trebui să eviți să gătești în acest vas de bucătărie
Există și alte alimente care nu ar trebui să fie gătite în vase de bucătărie de fontă. Printre acestea se numără ouăle – cele prăjite, precum și cele preparate sub formă de omletă. Produsele se vor lipi de fontă, iar rezultatul nu va fi deloc satisfăcător. În plus, te vei confrunta cu aceeași problemă ca în cazul peștelui, legată de curățare.
Nici alimentele acide, precum roșiile, nu ar trebui preparate în tigaia de fontă. Pe măsură ce se descompun, vor căpăta o aromă metalică. Dacă vrei să gătești roșii, cel mai bine este să alegi un vas de bucătărie din oțel inoxidabil.
Un alt aspect important de care trebuie să ții cont este faptul că fonta reține mirosurile. Astfel, este bine să încerci să eviți să gătești produse cu miros intens în astfel de vase. Brânza, usturoiul, alimentele foarte condimentate nu le găti în tigaie de fontă, recomandă specialiștii.