Alimentul miraculos descoperit în 2020. E mai bun decât vitamina C. Mihaela Bilic rupe tăcerea
Anul pandemic a venit și cu unele vești bune, nu doar proaste. Medicul nutriționist Mihaela Bilic rupe tăcerea despre alimentul miraculos descoperit în 2020. Conform spuselor ei, este vorba de un nutrient mai eficient decât celebra vitamina C, pe care toți românii o consumă în anotimpul rece.
Alimentul miraculos descoperit în 2020 – lactoferina
Vă întrebați ce este lactoferina? Ei bine, este o glico-proteină extrem de utilă celor care au boli grave. Conform Mihaelei Bilic, ar putea fi o descoperire mult mai importantă și benefică decât vitamina C. Această proteină se află în laptele animalelor.
”După cum văd eu, descoperirea lactoferinei s-ar putea să fie peste Vitamina C. Poate puțini oameni știu – vitaminele au fost descoperite în anul 1900, deci de o sută de ani, iar acum pe piață, suplimentele cu vitamine fac o cifră de afaceri de o sută de miliarde de dolari pe an.
Gândiți-vă că această lactoferină este o glico-proteină din familia transferinelor. Ea transportă fierul. Are o capacitate aparte de a se lega de fier. Ea există în lapte și în secrețiile oricărui animal, în lichidele secretate de organism. Deci, pe lângă lapte, la orice mamifer există în salivă, în secrețiile nazale, în lacrimi, în tot ceea ce înseamnă sucuri digestive.
De ce este prezentă? Pentru că are capacitatea incredibilă – ca un fel de agent de pază la toate aceste orificii de intrare a agenților patogeni în organism. Ea blochează multiplicarea virusurilor, bacteriilor, paraziților, agenților microbieni. Lactoferina vine și ne asigură această protecție.
Toate studiile au arătat că la pacienții care suferă de boli grave – de la HIV, hepatita C, inclusiv cei cu ulcer și gastrită, afecțiuni tumorale -, peste tot nivelul lactoferinei e scăzut”, a mărturisit Mihaela Bilic la Digi24.ro.
Ce este lactoferina
Este o glicoproteină identificată la nivelul secrețiilor glandelor exocrine și în granulatiile neutrofilelor. Acestea devin principala sursă de lactoferină din plasma sangvină după degranulare. Lactorferina are rol în metabolismul fierului, proliferare și diferențierea celulară. Mia are proprietăți antibacteriene, antivirale și antiparazitare.
Consumul de lactoferină bovină ar avea proprietăți anti-infecțioase, anti-cancerigene și anti-inflamatoare, informeaza secom.ro. Cu toate că a fost descoperită în anii ’60, abia acum s-a aflat că poate ajuta pacienții care suferă de coronavirus.
”Au fost făcute multe multe studii care au arătat aceste efect miraculoase ale lactoferinei, fără niciun efect secundar sau efect de supradozaj. De la Agenția Europeană a Medicamentului, până la FDI-ul american, toată lumea a recunoscut fără niciun fel de reținere că această lactoferină este miraculoasă.
Avem efect imunostimulator, fură fierul agenților patogeni care nu se mai pot multiplica.
Deși lactoferina a fost descoperită în anii 60, a apărut în prim-plan pentru că s-au făcut studii care arată că ajută pacienții infectați cu noul coronavirus. Și s-au făcut studii pe ambele tulpini, știindu-se de acest efect antiviral al ei. Are efect antiviral pe toate virusurile grele. Pe HIV, hepatita C, herpes.
Rezultatele studiilor sunt atât de încurajatoare, încât mi-e ciudă și zic „de ce nu o folosim?”, „de ce nu am învățat despre ea în facultate?”. Nu numai că ajută să crească imunitatea, dar scade și riscul de infecție. Puține lucruri m-au entuziasmat în cariera de medic”, a mărturisit Mihaela Bilic pentru sursa sus menționată.
Mihaela Bilic încurajează consumul de lapte
Medicul nutriționist a mărturisit, la TV, că este bine ca în această perioadă să se consume lapte. Conform specialiștilor, laptele de capră (în general) protejează plămânii de agenții externi nocivi, inclusiv pe cei ai fumătorilor.
”Dragi români, avem lapte pe toate drumurile. Consumați lapte! Lactoferina e distrusă doar prin tratamentul UHT, altfel, în fiecare litru de lapte există 150 de miligrame de lactoferină. UHT este acea cutie de lapte care stă pe raft fără să aibă nevoie de frigider.
Lactoferina se află în tot ce înseamnă produse fermentate din lapte e bun – iaurt, lapte bătut, smântâna, brânzeturi din lapte crud.
Dacă vrem să fim sănătoși trebuie să consumăm 3 produse de la lactate zilnic – fie că e vorba de iaurt, o cană de lapte, o bucățică de brânză, sau două linguri de smântână. Avem nevoie nu numai de calciu, acel gram pe zi pe care îl aduc aceste produse.
Sfatul meu este să dați organismului acel calciu, și în acest fel o să-i dați și lactoferină. Este descoperirea anului 2020”, a mai adăugat Mihaela Bilic.