Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 1 kg de mere. Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 1 kg de mere. Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 1 kg de mere. Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 1 kg de mere este o întrebare la care medicul nutriționist Mihaela Bilic a oferit un răspuns destul de clar. Conform specialistului, aportul caloric este echivalent cu cel al unei felii de tort.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci 1 kg de mere

Medicul nutriționist Mihaela Bilic oferă des sfaturi despre nutriție și un stil de viață mai sănătos. Aceasta susține că, pentru un stil de viață potrivit trebuie să învățăm să combinăm corect alimentele. Dar să și mâncăm câte puțin din fiecare grupă de nutrienți de care organismul uman are nevoie.

Tot Mihaela Bilic vine cu câteva sfaturi bune pentru cei care vor să slăbească. Cel mai important este că nu trebuie să ne abținem de la alimentele preferate pentru a slăbi. Un aliat în lupta cu kilogramele în plus sunt celebrele mere, fie ele roșii, fie ele verzi.

Cu toate că sunt fructe care ajută la slăbit și onferă senzația mult dorită de sațietate, au și ele o ”bubă”. Medicul nutriționist Mihaela Bilic susține că pofta de dulce nu poate fi satisfăcută de niciun fruct, conform doctorulzilei.ro. Fie că vorbim de mere, pere sau zmeură, dulcele e dulce și corpul va tânji mereu după el.

„Fructele nu trebuie consumate în exces. Exces înseamnă cantitatea de fructe ce trece de ce ar intra într-o palmă, așa cum și pâinea trebuie măsurată tot cu palma. Fructele se pot consuma pe post de desert. Fructele nu sunt un aliment de bază, nu pot înlocui niciodată mâncarea clasică, pentru că din apă cu fructoză noi nu putem funcționa. Vitaminele și mineralele pe care le conțin nu au aport caloric, acelea sunt micronutrienți, deci nu au rol de hrănire”, a explicat Mihaela Bilic, conform digi24.ro.

„Sunt o mulțime de persoane care spun: haide să nu mai mănânc nimic în seara asta, mănânc doar niște fructe, ca să scap cu o rație calorică mai mică. Decât să mănânc mâncare, mai bine renunț la masa de seară și mănânc fructe”, a mai completat Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă

Cu toate că nu conțin zahăr ca toate produsele din comerț sau dulciurile făcute în casă, fructele conțin fructoză. Aceasta se asimilează mai greu și îngrașă. ”Decât un kilogram de mere care nu taie pofta de dulce, mai bine mâncaţi o feliuţă de tort de ciocolată”, susține Mihaela Bilic.

Pe scurt, nutriționistul trage un semnal de alarmă: nu mânca fructe în exces, mai ales dacă poftești la dulce. Fructele în exces vor avea același aport caloric precum un dulce din comerț și te vor îngrășa. Pentru a slăbi, Mihaela Bilic susține că trebuie să fim moderați în consum.

„Gândiți-vă că, dacă suntem onești, la niciun restaurant, în nicio țară, nici măcar în România, când ceri la sfârșit un desert bazat pe fructe, nu-ți aduce nimeni o jumătate de pepene și o lingură ca să mănânci tot pepenele, ci ți se aduc câteva bucățele pe o farfurioară. Așa se mănâncă fructele! Altfel, acest aport mare de apă cu fructoză este procesat de ficat similar procesării alcoolului și din păcate, pentru că mușchii nu pot funcționa cu fructoză și nicio celulă a noastră nu poate funcționa cu fructoză, doar glucoza este combustibil pentru organism, fructoza se va transforma în grăsime de rezervă, pentru că organismul altceva nu are ce să facă cu ea!” – a explicat Mihaela Bilic.

Puteți mânca ciocolată, dulciuri, pește gras (tonul, somonul, macroul, sardinele sau somnul), curcan, carne roșie la grătar și multe alte legume. Singura condiție este ca mereu să o faceți în combinații corecte și cantități moderate. Dacă se întâmplă cumva să faceți exces de un aliment, e timpul să faceți o pauză și un mic detox.

„Îmi pare rău, dragii mei, chiar dacă sunteți nemulțumiți, ăsta este adevărul, așa funcționează metabolismul”, a conchis nutriționistul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI