Medicii sunt în alertă. Potrivit specialiștilor, riscul pentru populație crește pe zi ce trece, odată cu debutul perioadei de gripă sezonieră. Astfel, este momentul ideal pentru a începe o cură de vitamine și alți compuși cu efecte benefice asupra organismului și sistemului imunitar. Lidia Fecioru recomandă consumul regulat al acestui aliment minune. Trebuie mâncat dimineața, iar efectele se vor vedea și pe cântar!
Parapsihologul Lidia Fecioru a vorbit, la Antena 3, despre alimentul cu beneficii nebănuite pentru sănătatea organismului și pe care toți românii ar trebui să îl consume cu regularitate: oul.
„Este foarte important să mâncăm două oră pe zi, la micul dejun. Conține luteina care te ajută pentru vedere. Mețin foarte bine vitamina D în corp. Sunt importante pentru instalarea calciului în organism, vitamia B12. Este un aliment complex. Foarte bun pentru ficat, deoarece are o cantitate mare de vitamina B. Este recomandat și în dietă și ajută la slăbit. De altfel e recomandat și pentru creierul copilului și pentru îmbătrânirea”, a explicat Lidia Fecioru la Adevăruri Ascunse.
Teoriile vechi ale nutriționiștilor au fost date peste cap de studiile recente. Dacă, înainte, consumul regulat de ouă nu era recomandat, din cauza colesterolului din gălbenuș sau hormonilor artificiali cu care sunt injectate găinile pentru a produce cât mai mult, acum, lucrurile stau altfel. Oamenii de știință au descoperit o serie de beneficii ce nu pot fi trecute cu vederea. Un singur ou fiert tare conține cantități importante din nutrienții de care avem nevoie zi de zi:
Ouăle mai conțin și vitaminele D, E, K, B6, calciu și zinc și sunt hipocalorice. Cu doar 77 de calorii, vei consuma șase grame de proteine și cinci grame de acizi grași sănătoși. Consumul regulat de ouă este recomandat și în timpul dietelor. De ce? Pentru că vei mânca mai puțin! Proteinele din ou dau senzație de sațietate , așa că vei ajunge să mânânci mai puțin, iar poftele vor dispărea. Un mic dejun format dintr-un ou fiert, fructe și ovăz ar trebui să fie suficient până la masa de prânz.