Alimentul minune care îi ajută pe diabetici. Efectele nebănuite pe care le are
Un aliment anume îi ajută pe cei care suferă de diabet. Care sunt efectele care nu sunt cunoscute de mulți ale produsului pe care toată lumea ar trebui să-l consume? Ce trebuie să știi și cum ar trebui să îl introduci în dieta ta zilnică?
Ce aliment îi ajută pe diabetici?
Unii o consumă doar într-o porție mică, alții preferă să o mănânce goală chiar la început de zi. Este indicat să o consumi nu numai în diverse preparate unde îi dă gust bun, ci și ca atare, de câteva ori pe zi. Mai exact, e vorba despre miere, aliment extrem de apreciat pentru beneficiile pe care le aduce organismului.
Oamenii se raportează la ea ca un îndulcitor, iar foarte puțini știu că le vine în ajutor celor cu diabet. Pentru câțiva e imposibil ca tocmai ceva dulce să controleze diabetul, motiv pentru care specialiștii vin cu mai multe argumente.
Mierea conține substanțe nutritive de protecție și aminoacizi care lucrează împreună pentru a menține funcțiile metabolice. Mai mult decât atât, are un indice glicemic mai mic în comparație cu zahărul cu care suntem obișnuiți și care e rafinat.
Diferența este că aceasta nu grăbește zahărul din organism la fel ca cel alimentar, astfel reduce nivelul glicemiei. Zahărul procesat e lipsit de nutrienți esențiali, iar dacă ai diabet vitaminele și mineralele din corpul tău sunt consumate în întregime pentru absorbția zahărului procesat.
Cum să o folosești eficient?
„Asigurați-vă că alegeți varietatea crudă și pură. Studiile au arătat că utilizarea de miere crudă are ca rezultat scăderea zahărului din sânge cu 60-100 mg / dl. Mierea prelucrată nu este niciodată preferată, chiar dacă pare curată și atrăgătoare.
Un alt factor este tipul de miere. Supermarketurile de astăzi sunt inundate de o serie de mărci și tipuri de miere, care vă pot deruta. Sunt mai mult de 300 de tipuri de miere.
Cu toate acestea, cele mai populare sunt Manuka, hrișcă, neem și salcâm – de toate acestea beneficiind organismul dvs. în moduri diferite. Dintre toate aceste soiuri, mierea de neem, cu proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare, este de obicei recomandată celor care suferă de diabet”, arată greatdoc.ro
Valori nutriționale
Valoare per
100 g
100 g
Calorii (kcal) 304
Lipide totale 0 g
Lipide saturate 0 g
Lipide polinesaturate 0 g
Lipide mononesaturate 0 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 4 mg
Potasiu 52 mg
Carbohidrați 82 g
Fibre alimentare 0,2 g
Zahăr 82 g
Proteine 0,3 g
Vitamina A 0 IU Vitamina C 0,5 mg
Calciu 6 mg Fier 0,4 mg
Vitamina D 0 IU Vitamina B6 0 mg
Vitamina B-12 0 µg Magneziu 2 mg