Alimentul genial care te ferește de boli grave. Toți românii trebuie să îl consume zilnic

Alimentul genial care te ferește de boli grave. Toți românii trebuie să îl consume zilnic
Alimentul genial care te ferește de boli grave. Toți românii trebuie să îl consume zilnic

Există un aliment genial care te ferește de boli grave, iar acesta este ardeiul iute. De ce? Deoarece capsaicina din interior face adevărate minuni în organism.

Alimentul genial care te ferește de boli grave

Acest element ce dă iuțeală ardeiului iute verde te ajută, așadar, să scapi de mai multe tipuri de afecțiuni. Astfel, un jalapeno crud nu are grăsime, conțime patru calorii și un gram de carbohidrați. Acesta are un gram de proteine și 0,4 grame de fibre. De asemenea, el este o sursă bogată de potasiu, beta-caroten, vitaminele A, C, B, K și folici.

Ardeiul iute te ajută și la slăbit, prin facilitarea arderii grăsimilor. De alfel, gustul picant dat de capsaicină te scapă de durere temporar, prin blocarea receptorilor respnsabili de acea senzație din organism. Dar medicii nu recomandă să-ți dai cu ardei iute pe piele în zonele dureroase, ci să optezi pentru un spray.

Ardeiul iute te poate feri și de boli grave. Studii au arătat faptul că aceeași capsaicină te ajută în lupta cu 40 de tipuri diferite de celule cancerigene. Cu toate că s-a crezut că mâncaarea picantă face rău la stomac, iată că capsaicina ajută la tratarea ulcerului.

În plus, consumul acestuia, mai des de patru ori pe săptămână, este asociat cu o reducere a riscului de deces din cauze cardiace şi cerebrovasculare, potrivit unui studiu efectuat în Italia. Conform studiului publicat în Journal of the American College of Cardiology, persoanele ce consumă frecvent ardei iute prezintă un risc de deces mai scăzut cu 23 de procente comparativ cu cele care nu obişnuiesc să adauge acest condiment în alimentaţie.

Ce spun studiile

În cadrul acestei cercetări au fost analizate 22.811 persoane din regiunea italiană Molise, ce au participat la studiul „Molisani”. După o perioadă medie de monitorizare de aproximativ opt ani, cercetătrii au descoperit că în cazul persoanelor care consumau frecvent ardei iute riscul de deces în urma unui infarct a fost redus cu 40 de procente.

„Cu alte cuvinte, cineva poate urma dieta mediteraneană sănătoasă, iar altcineva poate mânca mai puţin sănătos, însă pentru toţi ardeiul iute are un efect protector”, a explicat cercetătoarea Marialaura Bonaccio, epidemiolog la institutul IRCCS Neuromed din Pozzilli, Italia. „Important este că acum studiul este abordat în mod serios şi oferă dovezi riguroase şi ştiinţifice”, a adăugat și Iacoviello, profesoară la Universitatea Insubria din Varese.

”Aşa cum s-a observat deja în China şi în Statele Unite, cunoaştem faptul că diverse plante din specia Capsicum, deşi consumate în mod diferit în lume, pot exercita o acţiune protectoare asupra sănătăţii noastre”, a spus cercetătoarea, potrivit Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI