Alimentul extraordinar pentru creier, conform neurochirurgului. ”Un bun stimul pentru creier, ne mișcă înainte”

Alimentul extraordinar pentru creier, conform neurochirurgului. ”Un bun stimul pentru creier, ne mișcă înainte”
Alimentul extraordinar pentru creier, conform neurochirurgului

Care este alimentul extraordinar pentru creier. Renumitul prof. Vlad Ciurea a vorbit despre alimentele care fac bine creierului și activității cerebrale. Ele există și în bucătăria românească, însă trebuie să știi ce să alegi și de ce anume să te ferești. Iată ce a declarat neurochirgul!

Alimentul extraordinar pentru creier

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit la Antena 3 despre alimentele care fac bine creierului. El a inclus pe această listă carnea, fructele, dar și ciocolata. De asemenea, alimentul considerat fantastic pentru scoarța cerebrală îl reprezintă semințele de dovleac.  

„Foarte multe, foarte multe, dar noi ne ducem în altă parte pentru că alimentația din bucătăria românească este foarte grea, mesele sunt copioase. M-ați întrebat ce face plăcere creierului. În primul rând, carnea, dar carnea slabă de curcan sau de pește. E bine să mâncăm foarte multe fructe, cafea, ciocolată. Îi plac semințele, nucile – sunt făcute pentru creier.

În România există semințe de dovleac. Este fantastică această sămânță pentru funcția cerebrală. Dar și citricele. Toate acestea venind în valuri ajută formidabil în activitatea sa.

Deci este o combinație de mâncare foarte ușoară. Toată mâncarea mediteraneană se bazează pe așa ceva. Uitați-vă la greci: ce am spus eu aici se pune la ei pe masă, plus acel ulei de măsline – cu cât e mai curat și mai extravirgin, cu atât este mai bun.

Deci lucruri foarte simple. Toate acestea plac substanței cerebrale ca să poată funcționa în condiții bune”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Ce fel de ciocolată face bine creierului

Cât privește consumul de carne roșie, această carne este bogată în fier, deci ajută la imunitate, dar e indicat a fi consumată cât mai rar, cam o dată pe lună.

„Este o piramidă a mâncării în medicină și acolo se pune că această carnea roșie se mănâncă o dată pe lună. În schimb, salatele, fructele, în fiecare zi”, a menționat prof. Vlad Ciurea.

Și ciocolata este pe placul creierului, însă nu oricare, ci cea mai simplă, mai seacă.

„Ciocolată, da. Dar nu sunt pentru cea însiropată, ea trebuie să fie cât mai seacă. Cea cu umplutură, cu creme, nu. Cu migdale da, e altceva. În rest, cât mai seacă.

Ciocolata amăruie, care nici nu e impregnată cu zahăr. Este și un bun stimul pentru creier, este și un element de energie pentru creier. Această cofeină venită din ea ne face și plăcere, ne și mișcă înainte. Mai ales dimineața dacă e consumată, e bine”, a explicat profesorul Ciurea.