Îți faci planurile pentru masa organizată de sărbătorile pascale ortodoxe? Playtech Știri îți dezvăluie ce preparat nu trebuie să lipsească din fața oaspeților, potrivit tradițiilor și obiceiurilor. Se spune că, dacă-l pregătești pentru Paște, vei atrage doar noroc și prosperitate pentru familia ta.
Sărbătorile pascale ortodoxe nu trec niciodată fără a fi marcate corespunzător de gospodine. Știm deja că româncele sunt foarte dedicate, când vine vorba despre pregătirea meselor pentru astfel de ocazii. Unele preparate care se servesc sunt tradiționale, altele se pregătesc pentru a atrage norocul în casă.
Un astfel de exemplu este azima sau pasca. Pâinea nedospită, consumată inițial de mozaici de Paște și, apoi, folosită de catolici și de Biserica armeană la împărtășanie, este unul dintre preparatele despre care se spune că nu trebuie să lipsească de pe masă de sărbători, fiindcă aduce mare noroc în familie.
În rândurile de mai jos, îți prezentăm o rețetă deosebită de pască pentru masa de Paște. Ai nevoie de câteva ingrediente accesibile. Timpul de coacere durează în jur de 50 de minute. Iată cum trebuie să procedezi pentru a obține un desert ca în cărțile de bucate!
Pasca de Paște poate fi feliată doar după ce s-a răcit. Este unul dintre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători. Toată lumea de la masă va fi mulțumită de aroma desertului.