22 mai 2023 | 19:28

Alimentul de bază care și-a triplat prețul în mai puțin de 2 ani. Cât costă în Kaufland sau Carrefour

Social
Alimentul de bază care și-a triplat prețul în mai puțin de 2 ani. Cât costă în Kaufland sau Carrefour
Alimentele, scumpiri uriase in ultimii doi ani

Românii o duc din ce în ce mai greu în contextul scumpirilor generale. Dacă la lumină, la gaze, la motorină și benzină românii mai pot face economie, când vine vorba de mâncare lucrurile nu stau la fel. Am aflat care este alimentul de bază care și-a triplat prețul în mai puțin de 2 ani. Cât costă în Kaufland sau Carrefour.

Care este alimentul de bază care s-a scumpit cu 300% în ultimul timp. Românii îl cumpără în doze mici

Prețurile alimentelor au explodat în ultima perioadă, astfel că românii abia mai reușesc să pună pe masă cele necesare. De asemenea, românii s-au transformat în adevărați vânători de oferte în marile magazine, în ideea de a mai scuti câțiva lei.

Marea problemă este că în contextul creșterilor uriașe de preț la alimente salariile au rămas la același nivel, fapt care duce la un dezechilibru major.

Facturile apasă greu pe umerii românilor

De asemenea, cei mai mulți dintre români se plâng că bugetul nu le mai permite să își asigure produsele alimentare și nici pe cele de igienă și curățenie pe care ar trebui să le folosească zilnic și asta doar din cauza prețurilor uriașe la mâncare.

În plus, românii mai spun că facturile la energia electrică și gaze apasă greu pe umerii lor, astfel că pentru a reuși să fie la zi cu plata acestora mulți dintre ei renunță la diverse produse alimentare de teama de a nu fi penalizați sau debranșați de la rețelele publice de alimentare.

Alimentele, prețuri foarte mari

În comparație cu anii precedenți și în contextul în care salariile au rămas la fel, românii plătesc triplu pentru un coș obișnuit cu alimente. Carnea, ouăle, fructele sau legumele sunt doar câteva dintre produsele ale căror prețuri au creșteri uriașe de prețuri.

Prețurile au luat-o cu adevărat razna după începerea invaziei lui Vladimir Putin în Ucraina, alimentele fiind primele care au început să se scumpească.

Cât costă făina

Spre exemplu, acum, un kilogram de făină de calitate superioară se vinde la un preț de trei ori mai mare, însă prețul acesteia variază de la un magazin la altul.

De asemenea, în ultima vreme, sunt câțiva giganți care se întrec în oferte săptămânale sau lunare, iar românii încearcă din răsputeri să găsească cel mai bun raport calitate-preț, pentru a încerca să le lipsescă nimic.

Cât costă făina la Carrefour și Kaufland

Prețurile pentru un kilogram de făină de calitate superioară, cod 000, variază în aceste zile între 2.99 lei și 6.79 lei. La Kaufland prețul unui kilogram de făină este de 6.79 lei, în timp ce la Carrefour făina costă 4,89 de lei kilogramul.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Mulţi români au nume de floare. Topul numelor care se serbează în Duminica Floriilor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro