11 dec. 2020 | 16:02

Alimentul care trebuie consumat cât mai des. Îți transformă corpul

Monden
Alimentul care trebuie consumat cât mai des. Îți transformă corpul
Quinoua, alimentul care ar trebui consumat cat mai des

Nutriționiștii au indicat alimentul care trebuie consumat cât mai des posibil. Acest aliment îți transformă corpul incredibil. Despre ce aliment este vorba, vedeți în rândurile de mai jos.

Quinoa, alimentul care are trebui cât mai des consumat. Arebeneficii uimitoare

S-a aflat care este alimentul care ar trebui consumat cât mai des posibil. Acesta este quinoa. Beneficiile quinoa sunt multiple, întrucât este bogată în proteine ​​și fără gluten. Quinoa este o sămânță mică care a devenit foarte la modă și permite înlocuirea cu succes a orezului și a pastelor în unele preparate.

Neavând gluten, quinoa poate fi consumata de persoane intolerante sau care suferă de boală celiacă. De asemenea, Quinoa poate fi gătită ca o cereală, dar are și alte avantaje care o fac un aliment super interesant pentru vegetarieni.

Beneficiile quinoa

Nu contine gluten și, prin urmare, poate fi consumat de persoane intolerante sau care suferă de boală celiacă.

Quinoa este folosită pentru echilibrarea mâncărurilor vegetariene. Quinoa oferă multe elemente utile oamenilor care nu consuma carne în special. Oferă o cantitate importantă de proteine ​​(15 g la 100 g), mai mult decât în ​​cereale precum orez, grâu, alimente care conțin proteine și care a​ajută la menținerea masei musculare.

Quinoua conține aminoacizi esențiali

În plus, Quinoa oferă cei opt aminoacizi esențiali pentru adulți, ceea ce nu este cazul cerealelor precum orezul, porumbul, grâul care trebuie să fie cuplate cu leguminoase.

De asemenea, Quinoua asigură 9 grame de fier la 100 de grame. Deși este vorba despre fier mai puțin absorbit de organism decât cel din carne, acesta este util ca globulele roșii să lupte împotriva anemiei.

Quinoa, săracă în grăsimi

Pentru a-i promova absorbția, este suficient să consumăm, la aceeași masă, un aliment bogat în vitamina C, cum ar fi citricele, kiwi. Quinoa oferă, de asemenea, 6 g de fibre la 100 grame, ceea ce este mai mult ca în cazul orezului integral. De asemenea, Quinoua oferă o senzație rapidă de sațietate.

Quinoa este, de asemenea, săracă în grăsimi, conține doar 1,2 g la 100 g și este bogată în fibre. Acestea din urmă sunt utile în prevenirea bolilor de inimă, întrucât ajută la reglarea nivelului de colesterol, ajutând la eliminarea de grăsime din corp.

Quinoa furnizează energia necesară pe timp de iarnă

Cu 380 kcal la 100 g și 6,9 g carbohidrați, quinoa furnizează la fel de multă energie ca orezul sau pastele. Energia este utilă iarna pentru a reîncărca bateriile. De asemenea, quinoa are un indice glicemic scăzut: 35.

Nu în ultimul rând, Quinoa este bogată și în potasiu. Acesta oferă 740 mg la 100 de grame, ceea ce reprezintă mai mult de o treime din necesarul zilnic de acest mineral, care este vital pentru reglarea tensiunii arteriale.

PlaySport
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui Hitler, de ziua lui, dar nu știau ce se află acum în clădire
Cancan.ro
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?! Am reconstituit orele dinainte să se îndoape cu un pumn de medicamente!
Stirile PROTV
Cine sunt cei șapte politicieni care se bat pe funcția de președinte al Comisiei Europene, în locul Ursulei von der Leyen
Romania TV
Eva a murit la vârsta de 29 de ani. Anunţul tragediei a fost făcut de sora vedetei pe Instagram
Capital.ro
Obligatoriu până pe 25 mai. Decizie pentru proprietarii de apartamente din România
Adevarul
„Uită-mă“, drogul violului: greu de depistat din cauza amneziei pe care o provoacă victimelor. Ce măsuri ia Occidentul
BZI.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO
Spynews.ro
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Povestea bizară a familiei care se deplasează doar în patru labe. Care e explicația
Redactia.ro
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Digisport.ro
Zodii care vor cunoaște succesul și fericirea după Luna plină din 24 aprilie. Reușitele vor fi la tot pasul
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Digi24
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Adrian „Beleaua” Corduneanu a lămurit situația! De ce sicriul lui Costel Corduneanu a fost închis. Nu fratele interlopului va prelua șefia clanului
Spynews
Schimbare pentru proprietarii de terenuri din România. Legea se pregătește chiar acum
Capital.ro
”Acul cântarului ajunsese la 145 kg!” | Aurelian a reușit să slăbească zeci de kilograme: ”Asta m-a ajutat! Traseul a fost cât se poate de natural!”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
AMENZI de 1.000 de lei dacă stai la BLOC. Lovitură până la FINALUL ANULUI
Mediaflux
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro