Alimentul care te slăbește 5 kilograme lunar. Trebuie să-l consumi aproape zilnic

de: Ana Chivu
01 02. 2021

Care este alimentul care te ajută să slăbești 5 kilograme într-un mod sănătos? Ce trebuie să faci ca să scapi de acest surplus într-o lună și ce trebuie să consumi? E foarte simplu să te ții de acest truc pentru o schimbare mică de imagine.

Truc util pentru slăbit. Ce aliment te ajută să slăbești 5 kilograme într-o lună?

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă consumul de ciorbă pentru un trup sănătos, dar și arătos, pentru că acest preparat te ajută să scapi și de kilogramele nedorite. Mai exact, e vorba despre dieta cunoscută sub numele de „dieta omului sărac”, ce poate să fie o soluție simplă, ieftină și sănătoasă pentru a da surplusul.

„Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit – are multă apă. Stomacul nu ştie să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac 3 polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiţei, orez, cartof).

Cantitatea de substanţă uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depăşească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele, făinosul – încap într-o palmă. Când vorbim de o porţie pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme’, a spus aceasta.

Paradoxul acestui preparat

Poate puțini cunosc acest lucru, dar ciorbă stă în stomac mai mult decât felul doi, acesta reprezentând paradoxul său. Medicul a mai declarat că e un mod important prin care oamenii care doresc să-și facă o operație pentru a-și schimba imaginea și starea să-și pot da seama că pot să slăbească și altfel.

„Eu zic că slăbeşti, în şase luni de zile eu cred că slăbeşti, nu ştiu, poate 30 de kilograme. Înainte să vă duceţi să faceţi facila operaţie de tăiere de intestine, faceti această experienţă voi pentru voi”, a explicat specialistul.

Se spune că ciorba e la fel de veche precum gătitul, iar industria modernă a restaurantelor are la bază supe/ciorbe. Acestea se numeau în sexolul al XVII-lea restoratifs, adică recuperatoare/întăritoare.

“Nu e obligatoriu să mâncăm în fiecare zi ciorbă pentru a avea un tranzit normal. De bază sunt proteinele vegetale care se găsesc în conopidă, varză, zarzavaturi, în broccoli. Ciorba nu are rol de a regla tranzitul. Ea este mai mult un obicei alimentar întâlnit la noi în ţară, pentru că nu toate popoarele mănâncă ciorbă la masă. Vedem că multe popoare nu au aşa ceva în meniu. Ciorba are cel mult rolul de a pregăti tubul digestiv pentru a primi celelalte alimente”
dr. Mihai Abramescu, din Târgovişte, medic primar în gastroenterologie (Sursa: adevărul.ro)