Alimentul care nu îngraşă indiferent de cantitatea consumată. Mihaela Bilic îl recomandă: „E hrănitor”

de: Corina Oprea
25 09. 2023

Mihaela Bilic a oferit, încă o dată, un sfat extrem de util. Aflăm de la specialist că un aliment celebru este foarte sănătos și nu îngraşă deloc, indiferent de cantitatea consumată. Nutriționistul recomandă să îl consumăm ori de câte ori avem ocazia, pentru că sunt sănătate curată.

Mihaela Bilic, despre alimentul care nu îngrașă

Cu toții ne dorim să mâncăm cât mai mult, fără să ne îngrășăm. Este cunoscut faptul că nu trebuie să facem niciun exces când vine vorba despre alimentație, pentru că riscăm să luăm în greutate. Prea multe calorii nu sunt indicate, dar se pare că există un aliment care face minuni în ceea ce privește dieta.

Nici nu te-ai fi gândit că este vorba despre creveți. Mihaela Bilic spune că sunt un aliment foarte bun, plin de proteine și minerale, care nu îngrașă. Indiferent de cantitate, nu sunt o amenințare pentru siluetă.

„Beneficiile nutriționale fac din creveți un super-aliment, un concentrat de proteine și minerale cu putere sațiogenă maximă și fără riscuri pentru siluetă. Cu alte cuvinte creveții sunt hrănitori, dar nu îngrașă, hiperproteici și hipocalorici în același timp!

Pentru numai 85cal/100g, avem 20 g proteine de cea mai înaltă calitate, grăsimi sub 1 g și nicio urmă de carbohidrați. În plus conțin din belșug vitamina B12 și acid folic cu efect antianemic, 1 mg fier, 1 mg zinc, 50% din doza zilnică de seleniu și mult iod”, a scris medicul în mediul online.

Creveții sunt o sursă de proteine extrem de bună, având aceeași cantitate precum carnea și peștele. Astfel, cei care merg la sală și luptă pentru acumularea de masă musculară ar trebui să opteze pentru acest aliment la cât mai multe mese.

Mit despre creveți, combătut de Mihaela Bilic

Medicul subliniază, de asemenea, că aduc beneficii sistemului nervos și cardiovascular. Creveții fac minuni atât pentru cei care vor să aibă un stil de viață sănătos și țin la silueta lor, dar și pentru cei cu probleme.

Citește și: Cum se curăță creveții, de fapt. Așa se mănâncă fructele de mare

Cu această ocazie, Dr. Bilic abordează și mitul referitor la influența consumului de creveți asupra nivelului de colesterol din sânge. Astfel, medicul explică faptul că, deși au un nivel ridicat de colesterol, acesta se află în capul crustaceelor, parte care nu este consumată.

„Și dacă suntem la capitolul curiozități, trebuie să lămurim un aspect controversat: legătura dintre consumul de creveți și nivelul de colesterol din sânge. Este adevărat, după ou, creveții sunt alimentul cu cel mai mare nivel de colesterol- 200 mg/ 100 g produs, adică 70% din doza zilnică recomandată. E bine de știut că majoritatea colesterolului este concentrat în capul crustaceelor, segment care nu este consumat”, a mai explicat Mihaela Bilic.

Ce beneficii aduc creveții organismului

Creveții sunt scăzi în grăsimi și calorii, făcându-i o opțiune ideală pentru cei care își doresc o dietă echilibrată și vor să controleze aportul caloric.

Citește și: Cum se prepară creveții. Cât timp trebuie să-i ții pe foc, de fapt. Sigur ai greșit, de asta nu au ieșit gustoși

Seleniul din creveți acționează ca un antioxidant și ajută la protejarea celulelor de deteriorare și la prevenirea bolilor cronice.

Conținutul de iod din creveți contribuie la menținerea sănătății glandei tiroide, care controlează metabolismul și echilibrul hormonal din organism.

Deși cantitatea de acizi grași omega-3 din creveți este mai mică decât în pești, aceștia totuși oferă un aport semnificativ de acizi grași esențiali, care au beneficii pentru sănătatea inimii și reduc riscul de boli cardiovasculare.

Creveții sunt o excelentă sursă de vitamina B12, care este esențială pentru sănătatea sistemului nervos și formarea celulelor roșii din sânge.

  1. Creveți la grătar sau la cuptor
  2. Salate cu creveți
  3. Paste cu creveți
  4. Sushi