Creierul este centrul de control al organismului nostru. El este responsabil pentru menținerea regulată a bătăilor inimii, a respirației plămânilor, a procesului de gândire și analiză și nu numai. Prin urmare, este important ca acesta să fie în stare de funcționare optimă. Care este alimentul care încetinește pierderea memoriei. Așa îți vei îmbunătăți puterea de concentrare.
Nu este o noutate faptul că alimentele pe care le consumăm joacă un rol important în menținerea sănătății creierului. Produsele pe care le mâncăm zilnic influențează sarcinile mentale, precum memoria, puterea de concentrare, de analiză. Un nou studiu realizat de cercetători oferă lumină asupra unui aliment care încetinește pierderea memoriei.
Legumele cu frunze verzi sunt foarte bune pentru sănătate. Există din ce în ce mai multe dovezi ale faptului că un consum ridicat de spanac poate conduce la o evoluție impresionantă a sănătății creierului, pe parcursul timpului. La aceeași concluzie a ajuns și profesorul doctor Thomas M. Holland, de la Rush University Medical Center, Chicago.
„În populația studiată de noi, cei care au consumat cel mai ridicat nivel de flavonoli, în medie șapte porții de legume cu frunze verzi, închise la culoare, pe săptămână sau o porție de legume cu frunze închise la culoare pe zi, față de cel mai scăzut nivel, au înregistrat o scădere cu 32% a ratei de declin cognitiv”, a declarat Thomas M. Holland, într-o intervenție pentru UPI.
Persoanele care mănâncă multe alimente cu flavonoli suferă, pe perioada vieții, un declin mai lent de memorie. Vârstnicii care au urmat un program alimentar bazat pe legume cu frunze verzi au prezentat o putere de concentrare și de atenție mai dezvoltată decât alții, care au ignorat consumul de astfel de produse.
Autorul principal al unui studiu publicat în revista Neurology, Thomas M. Holland, recomandă consumul de spanac, varză kale, roșii, mere, portocale persoanelor care vor să-și îmbunătățească memoria.
„Concluzia… este că nu este niciodată prea devreme sau prea târziu pentru a începe să faci schimbări sănătoase în stilul de viață. Mai ales când este vorba despre alimentație. Cercetările prezentate aici se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi că ceea ce mâncăm contează. O alimentație diversificată în fructe și legume este esențială atât pentru funcționarea cognitivă, cât și pentru cea fizică”, a mai spus autorul principal al studiului.
Doar o jumătate de cană de legume cu frunze verzi poate să facă o diferență semnificativă asupra funcției cognitive, au arătat cercetătorii de la Rush University Medical Center din Chicago.