Alimentul care este un drog pentru corpul tău. Trebuie consumat cât mai rar

de: Alex Cazacu
27 11. 2020

Specialiștii germanii numesc acest aliment ”moartea albă”, fiind de părere că un consum ridicat al acestuia favorizează îmbătrânirea prematură a corpului și crește riscul apariției unor afecțiuni grave.

Acest aliment este ca un drog pentru organismul tău

Puțini sunt cei care rezistă în fața dulciurilor, însă, la fel de puțini sunt și cei care știu că această tentație culinară le ruinează organismul dacă fac excese. Considerat de cercetători un drog, zahărul alb este în totalitate lipsit de nutrienţi.

Paul van der Velpen, directorul serviciului de sănătate din Amsterdam, spunea că precum tutunul și alcoolul, zahărul este de asemenea un drog. Potrivit acestuia, ar trebui să existe pe fiecare ambalaj câte o avertizare în acest sens. Zahărul alb este un produs chimic, industrial, asta însemnând că nu este indicat consumului uman.

Din ce în ce mai mulți oameni devin supraponderali

Specialistul, este de părere că tot mai multe persoane ajung supraponderale, iar acest lucru duce la costuri suplimentare pentru serviciile medicale. Mai mult, evitarea lui poate fi o provocare la fel de mare precum lăsatul de fumat.

Pentru a-și sprijini teoria, olandezul a adus concluziile mai multor studii, care arată că atunci când oamenii mănâncă grăsimi sau proteine se opresc în momentul în care s-au săturat, însă acest lucru nu se întâmplă și în cazul zahărului.

Efecte negative ale zahărului pentru sănătatea mintală

Accentuează anxietatea

În caz că suferiți de anxietate, atunci știți probabil impactul consumului de zahăr asupra stabilității emoționale și psihice. Procesul asimilării zahărului în organism vă poate face să vă simțiți iritați, tulburați și tensionați. Însă asta nu e tot, zahărul poate slăbi, totodată, capacitatea organismului de a răspunde stresului, ceea ce vă poate împiedica să faceți față cauzelor lui.

Dulciurile sunt greu de evitat, în special după o zi dificilă. Iar atunci când vă confruntați cu depresia, acestea pot fi o formă de auto-medicație. Însă acest ciclu vicios de a consuma zahăr pentru a vă amorți emoțiile nu face decât să agraveze simptomele de tristețe și oboseală.

Poate crește riscul depresiei

Un consum mare de zahăr poate provoca dezechilibre în anumite substanțe chimice din creier. Aceste dezechilibre pot duce chiar la depresie și pot crește riscul pe termen lung de a dezvolta o tulburare de sănătate mintală.

Potrivit unui studiu din 2017, există cu 23% mai multe șanse ca bărbații care consumă o cantitate mare de zahăr (67 grame sau mai mult) în fiecare zi să primească un diagnostic de depresie clinică în termen de cinci ani.