Alimentul care este cel mai util mic-dejun. Toți vor fi surprinși, ce spune un studiu

Alimentul care este cel mai util mic-dejun. Toți vor fi surprinși, ce spune un studiu
Neurologii din Londra au demonstrat că acest aliment ne face fericiți

Alimentul care este cel mai util mic-dejun! Există un lucru pe care îl avem cu toții în comun. Toți iubim înghețata. Are un fel de a aduce oamenilor bucurie totală. Ne revigorează în zilele fierbinți de vară și ne liniștește în serile liniștite de iarnă. Dar înghețata vine întotdeauna cu o nuanță de vinovăție, nu-i așa? Moderația este importantă în cazul oricărui aliment. Cu toate astea, există numeroase beneficii ale înghețatei de care mulți dintre noi nu sunt conștienți. Conform unui studiu, înghețata poate fi alimentul care este cel mai util mic-dejun. Sunteți curioși? Haideți să vedem ce spun studiile recente.

Înghețata, alimentul care este cel mai util mic-dejun?

Un studiu al Universității Kyorin din Tokyo a descoperit că mâncatul de înghețată dimineața poate îmbunătăți vigilența și performanța mentală. Profesorul Yoshihiko Koga și echipa sa au analizat rezultatele mai multor studii clinice care au măsurat activitatea cerebrală după ce au consumat diverse alimente dimineața.

Potrivit acestui studiu, alimentele congelate, în special înghețata, au avut un efect de „trezire” asupra creierului. Ca urmare, subiecții studiului au prezentat o vigilență mai mare și un răspuns mai rapid.

În același timp, înghețata a stimulat undele Alfa de înaltă frecvență, care servesc drept conectori între gândirea conștientă și subconștient și care sunt responsabile de calm și relaxare. În consecință, subiecții studiului au prezentat mai puțină iritabilitate mentală.

Potrivit The Daily Telegraph, aceasta nu este prima dată când oamenii de știință au cercetat efectele pozitive ale înghețatei. În 2005, Institutul de Psihiatrie din Londra a folosit tehnologia de imagistică cerebrală pentru a demonstra că mâncatul înghețatei a activat aceiași centri de plăcere din creier ca și câștigarea de bani sau ascultarea muzicii preferate.

Neurologii din Londra au demonstrat că înghețata ne face fericiți!

Aceste rezultate ale cercetării nu sunt o surpriză, deoarece glucoza este principala sursă de energie pentru toate celulele creierului și pentru celulele roșii din sânge. O masă bogată în glucoză, cum ar fi o cupă de înghețată, poate ajuta multe procese psihologice și fizice.

În plus, atunci când mâncați înghețată adevărată, puteți fi siguri că primiți lapte și smântână în organism. Aceste ingrediente sunt surse excelente de calciu, vitamina D, riboflavină, vitamina A și fosfor, toate esențiale pentru sănătatea noastră.

Toți vor fi surprinși de ce spune studiul

Un alt domeniu de studiu este legătura dintre diferite alimente și impactul acestora asupra procesului de îmbătrânire. Profesorul Koga își continuă cercetările și încă nu a determinat o legătură fermă între stimularea mentală oferită de înghețată și un ingredient specific.

O altă explicație ar putea consta în faptul că înghețata este un tratament care declanșează emoții pozitive și un plus de energie. Nutriționiștii britanici au reacționat cu un oarecare scepticism la descoperirile doctorului Koga.

„O posibilă explicație [pentru creșterea vigilenței[… este simpla prezență a consumului micului dejun față de cea a ne-consumării micului dejun.”, a declarat Katie Barfoot, cercetător doctorand în psihologie nutrițională la Universitatea Reading.

Nu este nici prima dată când un studiu sugerează că un desert bogat în calorii ar fi mai bine să fie consumat dimineața. Un studiu din 2012 a descoperit că mâncatul tortului de ciocolată la micul dejun te-ar putea ajuta să slăbești. Și, deși s-ar putea să fim sceptici cu privire la aceste descoperiri, un lucru este sigur, nu există un desert mai bun decât înghețata!