Alimentul care este aruncat de toți agricultorii din România. Oamenii sunt revoltați, pe cine dau vina

Alimentul care este aruncat de toți agricultorii din România. Oamenii sunt revoltați, pe cine dau vina
Alimentul care este aruncat de toți agricultorii din România

Care este alimentul aruncat de toți agricultorii din România. Oamenii sunt revoltați și dau vina pe Guvern. Fermierii sunt dezamăgiți total. Iată de ce.

Alimentul care este aruncat de toți agricultorii din România

Fermierii din România care au cultivat roșii de toamnă sunt în pragul falimentului, întrucât nu au cui să vândă marfa. Guvernul i-a îndemnat să cultive roșii de toamnă și i-a stimulat cu ajutoare guvernamentale, dar acum oamenii s-au trezit că nu au unde să își vândă producția.

Fermierii spun că o să arunce pe câmp zeci de tone de roșii, pentru care au muncit mult și au investit bani. Se întâmplă în Colibași, Giurgiu, acolo unde un fermier se pregătește să arunce peste 15 tone de roșii, iar alți fermieri o să facă la fel.

Pe malul Argeșului zac nu mai puțin de zeci de tone de tomate aruncate pe câmp. Fermierii s-au decis să planteze roșii de toamnă după ce ministrul Agriculturii a spus că va premia cu 2.000 de euro pentru fiecare legumicultor ce scoate pe piață tomate coapte între lunile noiembrie și decembrie.

Nu au cui să vândă produsul

Oamenii s-au apucat de treabă, iar acum regretă asta, întrucât își văd munca aruncată la gunoi deoarece nu au unde să își vândă marfa. Într-o astfel de situație este și Mihai, în vârstă de 25 de ani.

“Roșie perfect sănătoasă! Din cauză că nu avem cui le vinde, le aruncăm. Nici cu un leu kilogramul, că le-aș fi dat cu un leu kilogramul, numai să nu arunc. E munca de un an și, după cum vedeți, se aruncă la gunoi totul. În jur de trei, patru mii de kilograme. Trei – patru tone de roșii.

N-avem ce să mai facem cu ele, trebuie să eliberăm solarul că deja a venit iarna. Programul ăsta e făcut să ne blocheze, să ne distrugă, nu să ne încurajeze, fiindcă n-avem cui vinde. Ne încurajezi să cultivăm tomate, dar n-avem cui le vinde”, a declarat tânărul fermier pentru Digi 24.

Alături de Mihai, mai este și un alt fermier aflat în aceeași situație:

 “Le arunc, n-am ce să le fac. Am peste zece mii de lei până acum, pierdere numai la astea, de când le-am cultivat. Am dat trei mii și cinci sute numai pe sămânță. Să oprească importurile, să nu mai importe de afară, să putem să vindem și noi”, a spus pentru aceeași sursă și Vasile Ciulacu, fermier.

Urmăriți Playtech.ro și pe