Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă! Nutriționistul a dezvăluit care este alimentul adorat de români, pe care mulți îl consumă, dar care este și foarte periculos. Îngrașă mult, are un impact negativ asupra sănătății și trebuie scos complet din alimentație. Atenție mare la tot ce consumați!
Mulți oameni se întreabă care este alimentul care îngrașă cel mai mult. Este important să înțelegem că îngrășarea nu poate fi redusă la un singur aliment, pentru că greutatea corporală este influențată de mai mulți factori, inclusiv dieta generală, nivelul de activitate fizică, metabolismul fiecăruia și predispozițiile genetice.
Cu toate acestea, există alimente care, consumate în exces, pot contribui la creșterea în greutate. Celebrul nutriționist Mihaela Bilic a tras un semnal de alarmă pentru toată lumea, explicând că mâncarea ambalată este cea mai periculoasă. Tot ce se pregătește rapid sau doar se încălzește sau se poate mânca rece este nociv și ar trebui scos din alimentație.
Medicul recomandă să consumăm mâncare gătită, pentru că nimic nu este mai sănătos decât un preparat despre care știi cum a fost făcut. În plus, nu au la fel de multe calorii precum cele procesate, din comerț.
“Nimic nu se compară cu mâncarea gătită când vine vorba de preparate echilibrate şi sănătoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeală pe pâine din frigider are volum mic şi multe calorii.
Orice poţi mânca rece în picioare, în maşină sau în canapea, la televizor, îngraşă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniţă. Pentru cei care vor să slăbească există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncare care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Printre alimentele care îngrașă considerabil sunt și cele bogate în grăsimi saturate. Acestea includ produse precum untul, uleiul de palmier, carnea grasă și produsele lactate. Grăsimile saturate au o densitate calorică ridicată și pot contribui la acumularea de kilograme în plus dacă sunt consumate în exces.
Un alt inamic al siluetei este zahărul adăugat, prezent în băuturile carbogazoase, sucurile îndulcite, dulciurile și deserturile procesate. Consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea în greutate și poate crește riscul de apariție a afecțiunilor metabolice, cum ar fi diabetul de tip 2.
Alimentele procesate, cum ar fi mezelurile, snacks-urile și produsele fast-food, sunt, de asemenea, asociate cu creșterea în greutate. Acestea sunt bogate în calorii, grăsimi și sare, dar sărace în substanțe nutritive. Consumul frecvent al acestor alimente poate duce la acumularea de kilograme în plus și poate afecta negativ sănătatea în general.