12 oct. 2021 | 13:09

Alimentele pe care toți românii trebuie să le aibă în casă. De ce sunt atât de importante

Utile
Alimentele pe care toți românii trebuie să le aibă în casă. De ce sunt atât de importante
Alimente sănătoase pe care ar trebui să le aveți întotdeauna la îndemână

Gătitul meselor sănătoase și alegerea gustărilor inteligente este ușor atunci când vă păstrați cămara aprovizionată cu aceste alimente sănătoase. În general, toate gospodinele ar trebui să aibă în cămară alimente sănătoase, vorbim aici de alimente de bază. Deși pare ușor, în zilele noastre a devenit cam greu să faci asta, dar nu este imposibil. Cu puțină răbdare la cumpărături și informații utile, poți face asta foarte ușor.

Alimente sănătoase pe care ar trebui să le aveți întotdeauna la îndemână

Prepararea unei mese rapide și hrănitoare necesită o bucătărie bine aprovizionată. Cu toate acestea, multe alimente sănătoase populare sunt extrem de perisabile și trebuie utilizate în câteva zile. Acest aspect determină multe gospodine să alerge prin magazine după alimente sănătoase.

Totuși, puteți păstra o serie de alimente sănătoase și de lungă durată în cămară, congelator și frigider. În aceste condiții le puteți folosi pentru a face mese și gustări bogate în substanțe nutritive, chiar și atunci când nu mai aveți alimente tipice.

1. Alimente sănătoase congelate

Vă sugerăm să aveți întotdeauna fructe congelate în congelator.  Este important să aveți alimente sănătoase cu antioxidanți și vitamine precum vitamina C, mai ales în timpul sezonului rece și gripal. De asemenea, în timp ce oamenii se feresc de produsele congelate sau conservate, ele pot fi chiar mai sănătoase decât cele proaspete, deoarece sunt culese în perioada lor de prospețime.

2. Ceapa face parte din categoria de alimente sănătoase

Acest ingredient aromat, cu conținut scăzut de calorii, poate dura până la șase luni.. Ceapa face parte din familia allium, care conține fitochimicale, care pot îmbunătăți sănătatea imună. Așa că, nu ezitați săa veți în cămară câteva kilograme de ceapă, sunt alimente sănătoase.

3. Usturoiul, unul din alimentele cele mai sănătoase

Așa cum bine se știe, usutoriul întră în categoria de alimente sănătoase. Veți primi vitamina C, B6, tiamină, potasiu, fosfor, cupru și magneziu în usturoi, plus o tonă de gust. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale usturoiului. Păstrați usturoiul într-un loc răcoros și întunecat, nu este nevoie să lăsați la frigider, astfel încât să dureze până la șase luni.

4. Cine nu are mere, să-și cumpere

Bogat în fibre de umplutură, mărul face parte din categoria de alimente sănătoase. Îl puteți mânca simpl,u pentru o gustare satisfăcătoare sau adăugați-le la mese, fie coapte, sotate sau crude. Încercați să aruncați câteva felii în fulgi de ovăz sau să le combinați cu unt de nuci. Păstrați resturile de mere la frigider, deoarece cele reci pot dura până la două luni.

5. Cei mici adoră cerealele. Sunt alimente sănătoase

Mâncărurile pe bază de cereale, cum ar fi salatele, bolurile de cereale, sau supele, sunt o alegere excelentă datorită versatilității și comodității lor. În funcție de tip, boabele precum spelta, orezul brun, amarantul, bulgurul, ovăzul și quinoa pot fi păstrate în siguranță la temperatura camerei timp de luni până la ani, făcându-le o alegere inteligentă pentru a cumpăra în vrac.

6. Uleiul extra virgin merită avut în casă

Uleiu, care face parte din aceeași categoie de alimente sănătoase, mai ales uleiul de măsline, este unul dintre motivele pentru care este considerat unul dintre cele mai sănătoase din lume. Recomandarea este să cumpărați uleiul de măsline presat la rece pentru cea mai bună aromă. Gătiți cu el, dar și stropiți peste felurile de mâncare finite, cum ar fi pește la grătar, paste și legume.

7. Făină, sare, ardei, condimente. Păstrează aceste alimente sănătoase la îndemână

Este imposbil ca o gospodină să nu aibă în casă făină, sare, ardei și condimente. Toate sunt bune, indiferent la ce le folosim pentru gătit. Pentru depozitare pe termen lung, păstrați făina în recipiente etanșe la congelator. Așa că este timpul să vă aprovizionați, dacă ați rămas fără.

8.Fructe și legume proaspete de lungă durată

Deși multe fructe și legume proaspete se strică rapid chiar și atunci când sunt refrigerate, există o serie de soiuri de lungă durată din care să alegeți. Cartofi dulci, dovlecei, nuci, mere, sfeclă, varză, dovlecei spaghetti, rutabagas, rodie, morcovi și citrice sunt doar câteva exemple de fructe și legume care se pot păstra câteva săptămâni sau mai mult atunci când sunt depozitate în frigider sau pe tejghea .

9. Pește, carne de pasăre și carne congelate

În timp ce peștele proaspăt, carnea și păsările de curte sunt foarte perisabile, versiunile congelate ale acestor produse vor rămâne comestibile mult mai mult dacă sunt păstrate la temperatura potrivită. Și, da, nu vă speriați, sunt alimente sănătoase.

De exemplu, carnea de pui și carnea proaspătă vor fi sigure până la 1 an dacă sunt ținute congelate, în timp ce peștele precum codul și eglefinul poate fi depozitat în congelator până la 5 luni. Dacă aveți o cantitate bună de carne de pasăre congelată, carne și pește vă poate ajuta să pregătiți mese sănătoase, bogate în proteine, atunci când sursele proaspete de proteine ​​animale sunt limitate.

10. Ouă, cele sănătoase alimente

Ouăle sunt un alimente sănătoase versatile. Pot fi savurate în orice moment al zilei. Deși ouăle sunt considerate perisabile, acestea pot dura până la 5 săptămâni la frigider. Este recomadnat să  cumpărați ouă de țară. Ouăle de la găinile de țară nu sunt doar mai hrănitoare, dar și găinile care le depun sunt tratate de obicei mult mai bine.

Concluzia

Dacă aveți frigiderul, cămara și congelatorul înzestrat cu alimente sănătoase, vă puteți asigura că aveți întotdeauna la îndemână ingrediente pentru a pregăti o masă sănătoasă, gătită acasă. Prin achiziționarea câtorva dintre alimentele enumerate mai sus în următoarele câteva ieșiri la băcănie, bucătăria ta . va fi complet aprovizionată cu elemente de bază sănătoase.

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
Lovitură de teatru! Andreea nu a fost singura victimă a lui Mirel. Declarații incendiare
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
EVZ.ro
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
11.000 de soldați români, trimiși la moarte sigură de un general rus: „Nu am crezut că sunteți atât de proști!” Povestea terifiantă a bătăliei de la Oarba de Mureș
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la mijloc
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Capital.ro
Categoriile de pensionari care vor fi afectate de noua lege. Dumitru Costin, BNS: "Ei vor avea pensii mai mici"
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
ANAF va CONTROLA familiile! Pe 15 aprilie încep VERIFICĂRILE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro