Multe gospodine obișnuiesc să depoziteze anumite feluri de mâncare în recipiente despre care specialiștii spun că nu sunt neapărat potrivite pentru această sarcină. Află în rândurile de mai jos care sunt alimentele pe care să nu le mai pui în caserole de plastic niciodată. Iată de ce trebuie să procedezi diferit!
În era actuală, plasticul poate fi întâlnit la orice colț. Este folosit în procesul de fabricare de boluri, de ambalaje, sticle și pungi pentru depozitarea a diverse produse. În ultimii ani, specialiștii au analizat cu atenție modul în care expunerea alimentelor la plastic poate influența calitatea acestora.
Mai multe studii efectuate de cercetătorii de la Harvard au dezvăluit că recipientele din plastic, în care unii dintre noi obișnuim să depozităm alimente sau băuturi, pot prezenta pericole pentru sănătate. Din caserolele de plastic se pot scurge substanțe chimice care au fost asociate cu probleme de sănătate precum tulburări metabolice și fertilitate redusă.
Însă în afară de acest aspect, trebuie precizat că plasticul este expus variațiilor de temperatură, influențând considerabil calitatea mâncărurilor. Există unele alimente care nu ar trebui depozitate niciodată în recipiente din plastic, ce pot fi de multe ori dăunătoare. Playtech Știri îți explică în continuare despre ce este vorba concret.
Salate cu dressing. Frunzele de salată își vor pierde textura crocantă, dacă sunt depozitate în caserole de plastic. În cazul în care trebuie neapărat să le depozitezi într-un recipient, optează pentru unul de sticlă. Evită să o asezonezi înainte de depozitare, mai bine este să o condimentezi chiar înainte de a o consuma.
Lapte și produse derivate. Evită să depozitezi laptele sau produse derivate din lapte în caserole de plastic. Astfel de alimente suferă schimbări la variații de temperatură și se pot strica sau se pot tăia, fără a mai fi potrivite pentru consumul ulterior. Dacă nu ții cont de acest detaliu, riști să suferi tulburări la stomac.
Supe și tocănițe. Caserolele de plastic trebuie evitate și când vine vorba de depozitarea supelor, ciorbelor sau a tocănițelor, tocmai fiindcă aceste feluri de mâncare se consumă la temperaturi ridicate. În niciun caz nu pot fi încălzite cât timp se află în rcipiente de plastic, fiindcă își vor strica textura.
Ouă sau preparate din ouă. Multe gospodine obișnuiesc să depoziteze omletă în recipiente de plastic. Ce multe nu știu este că, în aceste circumstanțe, ouăle pot contracta rapid bacterii. Cel mai bine este ca ouăle și preparatele din ouă să fie depozitate în recipiente din sticlă, care să fie păstrate la rece.