07 iun. 2023 | 14:01

Alimentele pe care să nu le mai pui în caserole de plastic. Sunt periculoase după, detaliul pe care nu îl știai

Diverse
Alimentele pe care să nu le mai pui în caserole de plastic. Sunt periculoase după, detaliul pe care nu îl știai
Acestea sunt alimentele pe care să nu le mai pui în caserole de plastic. Ce arată studiile cercetătorilor de la Harvard despre recipiente.

Multe gospodine obișnuiesc să depoziteze anumite feluri de mâncare în recipiente despre care specialiștii spun că nu sunt neapărat potrivite pentru această sarcină. Află în rândurile de mai jos care sunt alimentele pe care să nu le mai pui în caserole de plastic niciodată. Iată de ce trebuie să procedezi diferit!

Pericolul ascuns în recipientele fabricate din plastic

În era actuală, plasticul poate fi întâlnit la orice colț. Este folosit în procesul de fabricare de boluri, de ambalaje, sticle și pungi pentru depozitarea a diverse produse. În ultimii ani, specialiștii au analizat cu atenție modul în care expunerea alimentelor la plastic poate influența calitatea acestora.

Mai multe studii efectuate de cercetătorii de la Harvard au dezvăluit că recipientele din plastic, în care unii dintre noi obișnuim să depozităm alimente sau băuturi, pot prezenta pericole pentru sănătate. Din caserolele de plastic se pot scurge substanțe chimice care au fost asociate cu probleme de sănătate precum tulburări metabolice și fertilitate redusă.

Însă în afară de acest aspect, trebuie precizat că plasticul este expus variațiilor de temperatură, influențând considerabil calitatea mâncărurilor. Există unele alimente care nu ar trebui depozitate niciodată în recipiente din plastic, ce pot fi de multe ori dăunătoare. Playtech Știri îți explică în continuare despre ce este vorba concret.

Alimentele pe care să nu le mai pui în caserole de plastic

Salate cu dressing. Frunzele de salată își vor pierde textura crocantă, dacă sunt depozitate în caserole de plastic. În cazul în care trebuie neapărat să le depozitezi într-un recipient, optează pentru unul de sticlă. Evită să o asezonezi înainte de depozitare, mai bine este să o condimentezi chiar înainte de a o consuma.

Lapte și produse derivate. Evită să depozitezi laptele sau produse derivate din lapte în caserole de plastic. Astfel de alimente suferă schimbări la variații de temperatură și se pot strica sau se pot tăia, fără a mai fi potrivite pentru consumul ulterior. Dacă nu ții cont de acest detaliu, riști să suferi tulburări la stomac.

Supe și tocănițe. Caserolele de plastic trebuie evitate și când vine vorba de depozitarea supelor, ciorbelor sau a tocănițelor, tocmai fiindcă aceste feluri de mâncare se consumă la temperaturi ridicate. În niciun caz nu pot fi încălzite cât timp se află în rcipiente de plastic, fiindcă își vor strica textura.

Ouă sau preparate din ouă. Multe gospodine obișnuiesc să depoziteze omletă în recipiente de plastic. Ce multe nu știu este că, în aceste circumstanțe, ouăle pot contracta rapid bacterii. Cel mai bine este ca ouăle și preparatele din ouă să fie depozitate în recipiente din sticlă, care să fie păstrate la rece.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Ce fac Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu, de Paște: „Nu putem să...”
Click.ro
Kremlinul spune că „soarta lui Zelenski este pecetluită”. Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”
Digi24
Xi își reorganizează armata. Liderul de la Beijing vrea mai mult control și strategii pentru „războiul inteligent” modern
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe cei doi foști soți
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV: A fost o mobilizare generală
Capital.ro
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Doliu în PRESA din ROMÂNIA! A murit CRISTIAN...
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să își pună un român din Buzău pe acoperișul casei, fără pic de reținere! Ce s-a aflat despre locuitorii din zonă
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro