Odată cu creșterea în vârstă, metabolismul unui adult se schimbă. Dacă vorbim deja despre un adult de peste 44 de ani, lucrurile deja încep să se complice. De altfel specialiștii atrag atenția asupra acestui aspect. Medicul Ciurea, de exemplu, vorbește despre alimentele pe care să nu le mai mănânci după 44 de ani.
Pe măsură ce îmbătrânim, metabolismul încetinește și începem să pierdem masă musculară. Nivelul hormonilor se schimbă puțin, făcându-ne mai predispuși la creșterea în greutate. Odată cu trecerea anilor, sunt mem mai predispuți la schimbări de dispoziție și la probleme de sănătate cu care poate nu ne-am confruntat în anii tinereții.
Din fericire, există lucruri pe care le putem face pentru a necrește capacitățile de ardere a grăsimilor Există metode pentru a ne stabiliza energia și pentru a minimiza riscul de îmbolnăvire.
Pe lângă faptul că va trebui să urmăm o rutină regulată de exerciții fizice, va trebui să dormim suficient și să reducem nivelul de stres. Este momentul în care consumul de alimente bogate în antioxidanți ne poate ajuta să reducem foamea și poftele. Făcând așa ne îmbunătăți sănătatea generală.
Așadar, ce alimente ar trebui să se regăsească în farfuria noastră? De la ciocolata neagră la somon și până la fructele de pădure vibrante, aceste alimente sunt pline de savoare și de nutrienți care inversează vârsta. Dar, conform medicului Vlad Ciurea, există și alimente pe care să nu le mai mănânci, mai ales după 44 de ani.
Vezi și: Alimentele pe care să nu le mai mănânci dimineața. Îți strică ziua
După cum se știe, alimentele bogate în colesterol îngreunează, mai ales după o anumită vârstă, arderile interne. Cu alte cuvinte, metabolismul unui adult de peste 44 de ani va fucționa mai lent, decât cel al unui tânăr adult.
Medicul Vlad Ciurea a vorbit recent de alimentele interzise, mai ales după vârsta de 44 de ani. Acesta spune „Cârnatul trebuie scos, cârnatul gras și mititei” ar trebui scoși din alimentație, mai ales după această vâstă.
Conform specialiștilor, carnea și produsele din carne sunt deosebit de interesante în ceea ce privește controlul apetitului și al greutății, deoarece acestea conțin o proporție mare de proteine. Din punct de vedere nutrițional, spun specialiștii, cârnații nu contribuie în mod normal la o dietă sănătoasă.
Aceste produse conțin până la 20-25 g de grăsime la 100 g, ceea ce duce la o densitate energetică foarte mare. Conținutul de energie este adesea asociat cu gustul produsului, iar conținutul de grăsime contribuie la o anumită senzație în gură.
Sunt apetisante, și extrem de populare pe masa românului, aceste alimente. Dar, cârnații și micii sunt, așadar, alimentele pe care să nu le mai mănânci, mai ales după 44 de ani. Dacă vrei să ai o viață sănătoasă, ar fi cazul să te gândești de două ori înainte de a pune pe masă aceste alimente.