Alimentele pe care nu trebuie să le consumi în vacanță. Pot fi extrem de toxice, de fapt

Alimentele pe care nu trebuie să le consumi în vacanță. Pot fi extrem de toxice, de fapt
Alimentele pe care nu trebuie sa le consumi in vacanta

Poate nu te-ai gândit niciodată la asta, dar specialiștii spun că există anumite alimente pe care este recomandat să evităm să le consumăm atunci când mergem într-o vacanță. Ce nu trebuie să mâncăm niciodată atunci când plecăm în excursie.

Ce alimente nu trebuie să consumi în vacanță

Atunci când plecăm într-o vacanță exotică ne gândim la preparatele gustoase pe care le vom savura la noua noastră destinație, în special dacă alegem să vizităm țări cu un istoric gastronomic bogat, care au preparate specifice.

Cu toate acestea, oricât de tentant ar fi să încercăm toate mâncărurile care ne fac cu ochiul, experții în nutriție ne atrag atenția asupra preparatelor care pot ascunde bacterii și toxine dăunătoare pentru organismul uman.

Fructe de mare și carne crudă

Chiar dacă ești mare fan al fructelor de mare, nutriționiștii spun că trebuie să ai grijă atunci când comanzi de la restaurant.

Atunci când consumăm prea multe fructe de mare şi de carne crudă, acestea pot reprezenta un pericol pentru intestin şi pentru starea generală de sănătate, în cazul în care preparatele nu sunt ţinute la temperaturi optime și gătite în condiții corespunzătoare.

Mai mult de atât, poate nu te-ai gândit la asta, dar carnea crudă şi fructele de mare care nu sunt preparate cum trebuie pot ascunde germeni, provocând astlfel indigestii, toxinfecții alimentare precum și alte probleme asupra sănătăţii organismului.

Cu toate acestea, sfatul specialiștilor este să găsești un restaurant sau local de top, curat și bine cotat, acolo poți fi asigurat de faptul că preparatele pe care le vei consuma sunt proaspete și pregătite ca la carte.

Mâncarea stradală

Cui nu-i place să se plimbe pe străzile celor mai frumoase și vizitate orașe din lume, vizitând cele mai mari atracții turistice alături de persoanele dragi?

Binențeles, după mult mers pe jos trebuie să te oprești undeva să mănânci ceva, nu? Aici intervin celebrele tarabe și rulote cu mâncare stradală, faimoase în special în marile capitale europene.

Cu toții știm că „street food-ul” face parte din cultura locurilor vizitate. Mâncarea stradală, de obicei, are un aspect tare plăcut, este delicioasă şi greu de refuzat.

Chiar și așa, trebuie să ai grijă ca mâncărurile pe care alegi să le consumi sunt preparate și comercializate la o tarabă curată, care respectă toate normele igienice. De asemenea, experții te sfătuiesc să fii atent la popularitatea localului, câte persoane stau la coadă și să te interesezi de locul de proveniență al alimentelor înainte de a mânca street food.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI