03 aug. 2021 | 10:02

Alimentele pe care le poți consuma după ce au mucegăit. Secretul știut de puțini români

Diverse
Alimentele pe care le poți consuma după ce au mucegăit. Secretul știut de puțini români
Trucuri pentru casă. Cum scapi de mucegaiul de pe alimente

Mucegaiul le dă mari bătăi de cap gospodinelor, mai ales pentru că se pot pierde foarte mulți bani în momentul în care alimentele sunt aruncate pentru că nu au fost depozitate corect. Totuși, există anumite secrete ce salvează unele produse.

Ce alimente pot să fie consumate după ce au mucegăit

Mucegaiul este extrem de periculos și poate să apară din cauza umidității locului în care alimentele au fost depozitate, așa că, de multe ori, produsele trebuie să fie aruncate din locuință pentru a nu se cauza probleme.

Cel mai frecvent, mucegaiul apare la alimentele precum pâinea, brânza, fructele și legumele. Mulți români preferă să taie părțile afectate din produse, dar ele încă nu sunt sigure pentru consum. Aceasta ciupercă nu apare doar la suprafață.

Inspectează produsele ce prezintă mucegai înainte de a încerca să le salvezi, mai ales pentru că acesta poate să apară în diferite locuri. În cazul în care alimentele sunt moi, este mai bine să le arunci pentru a te feri de probleme, ele având un conținut ridicat de umiditate și favorizând ciuperca.

S-a aflat totul! Cum scapi de mucegaiul din alimente, de fapt

Mucegaiul poate să distrugă în totalitate alimentele moi, dar este mai simplu să încerci să distrugi ciuperca apărută pe alimentele tari, ce nu sunt ușor de pătruns în interior, cum ar fi brânza tare. Încearcă să tai porțiunea ce a fost afectată din aliment.

În cazul în care observi că mucegaiul s-a extins pe o suprafață mai mare de aliment, aruncă totul pentru a nu te confrunta cu probleme grave. Poți scăpa de ciupercă din diferite produse, însă este bine să te asiguri că totul este în regulă înainte de a consuma alimentele.

Taie o porțiune de cel puțin 2-3 centimetri în jurul și sub forma mucegaiului, dar nu atinge zona afectată. Astfel, poți salva brânza tare, salamul uscat, merele, morcovii și ardeii grași. O să salvezi mulți bani în cazul în care reușești să scapi de ciuperca aceasta.

Ce produse trebuie să fie aruncate imediat dacă au mucegăit

Totuși, dacă există anumite alimente ce trebuie să fie aruncate imediat dacă prezintă mucegai, cum ar fi roșiile, castraveții și căpșunile. Scapă de brânza moale dacă a fost infectată, dar și de produsele de patiserie.

Nici mâncarea gătită nu trebuie să fie păstrată, mai ales dacă în compoziție există carne, paste, legume sau cereale. Dulceața și jeleurile trebuie să fie aruncate dacă au mucegai pentru că pot să îți facă multe probleme.

Nucile nu pot să fie salvate, iar acest lucru se aplică și la untul de arahide. Produsele pe bază de carne, cum ar fi slănina, carnea afumată și crenvurștii trebuie să ajungă la gunoi cât se poate de repede. Procedează la fel și în cazul în care observi mucegai în iaurt sau în smântână.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Aceste zodii trec prin momente de vis. Totul le merge din plin
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚUL POȘTEI Române
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro