Alimentele pe care le-a consumat zilnic cea mai bătrână femeie din lume. Nu lipseau deloc din meniu

de: Stan Nicu
07 06. 2022

S-a aflat care sunt alimentele pe care le-a consumat zilnic cea mai bătrână femeie din lume. Avansarea tehnologiei și noile descoperiri despre modul în care funcționează organismul cresc speranța de viață, însă este bine să luăm exemple și de la cei care au trăit mult și bine. Care sunt cele trei alimente care nu lipseau deloc din meniul femeii care a trăit peste 120 de ani?

Ce a mâncat toată viața cea mai bătrână femeie din lume. Ce nu îi lipsea niciodată de la masă

Jeanne Louise Calment este cunoscută ca fiind cea mai bătrână femeie din lume. Aceasta s-a născut pe 21 februarie 1875 în Franța și a murit pe 4 august 1997, la vârsta venerabilă de 122 de ani. Femeia este considerată cea mai în vârstă persoană din istoria înregistrată, atât bărbați, cât și femei. Ea a consumat zilnic aceste 3 alimente pe care îți recomandăm să le cuprinzi în alimentația ta zilnică, la fel cum făcea și ea.

Viața lui Jeanne Louise Calment este învăluită în mister, pentru că multe voci susțin că datele despre ea nu ar fi adevărate. Unii spun că totul a fost o fraudă, chiar dacă există și documente care îi susțin povestea. Oricum, femeia a fost de multe ori întrebată care sunt secretele ei pentru o viață atât de lungă.

Jeanne Louise Calment a făcut sport de performanță până la 85 de ani

Astfel, Jeanne Louise Calment și-a dezvăluit alimentele preferate pe care le-a consumat pentru a rămâne sănătoasă atât de mulți ani. Desigur, este posibil ca pe lângă alimentația sănătoasă să existe și alți factori care să fi influențat longevitatea ei. Astfel, o viață fără stres, genele bune, precum și condițiile geografice favorabile sunt factori care ar putea să fi contribuit din plin la atingerea unei vârste atât de înaintate.

De asemenea, se spune că a practicat scrima până la 85 de ani și a mers pe bicicletă până la bătrânețe, astfel că mișcarea făcea parte din obiceiurile sale de zi cu zi. Cele trei alimente pe care Jeanne Louise Calment le-a consumat zilnic timp de mai bine de 100 de ani au fost ciocolata, uleiul de măsline și vinul de porto.

Beneficiile ciocolatei negre

Ciocolata neagră este cunoscută pentru beneficiile aduse organismului uman. Conține antioxidanţi puternici, este un protector al inimii, ajuta la reglarea colesterolului și îmbunătățește funcția creierului. În plus, ciocolata neagră are și proprietăți antiinflamatorii.

Cum ajută uleiul de măsline organismul uman

Uleiul de măsline ajută la reducerea tensiunii arteriale, micșorează riscul de boli cardiovasculare și reduce inflamația, ajutând în același timp la controlul greutății corporale. De asemenea, crește colesterolul bun, previne diabetul și micșorează riscul de tromboze.

Vinul și beneficiile aduse organismului

Nu în ultimul rând, vinul consumat în porții moderate ar avea mai multe beneficii pentru organismul uman. Conține antioxidanți, ajută la prevenirea bolilor inimii și scade colesterolul rău.