Alimentele pe care Aida Parascan nu le consumă de 10 ani. Cum își menține silueta fosta câștigătoare Masterchef

Alimentele pe care Aida Parascan nu le consumă de 10 ani. Cum își menține silueta fosta câștigătoare Masterchef
Ce alimente nu consumă Aida Parascan

Aida Parascan este una dintre câștigătoarele concursului Masterchef. Are 41 de ani și este mămica a trei copii foarte frumoși, însă își face timp și pentru ea. Specialista în gastronomie are o siluetă de invidiat și a împărtășit secretul ei cu noi.

Ce alimente nu mai consumă Aida Parascan

Vara se apropie cu pași repezi, iar Aida Parascan ne învață cum să slăbim sănătos și ce alimente trebuie să evităm. Aceasta spune că trebuie să eliminăm din alimentația noastră carnea de porc și de vită, deoarece poate sta în intestine chiar și 2-3 săptămâni.

Totodată, specialista în gastronomie ne învață să ducem un stil de viață sănătos, nu să apelăm la o dietă din când în când. Cele mai recomandate alimente de ea sunt carnea de pește și foarte multe legume.

”Ideea este că mâncatul sănătos trebuie să fie un stil de viață. Nu o dietă, din când în când. Prin urmare, excludeți din meniu carnea, de porc și de vită, care se digeră foarte greu. Carnea poate sta și câte 2-3 săptămâni în intestine. De preferat ar fi carnea de pește, dar pește fript, nu prăjit. De evitat mai sunt făinoasele, pâinea, pizza, ciocolata, prăjiturile, dulciurile.

În meniul zilnic trebuie să includeți salatele de legume, în care să puneți zeamă de lămâie, nicidecum oțet, broccoli este foarte bun, fiert, cu pește, dar și cerealele integrale sunt potrivite. Să ocolim și băuturile acidulate. Eu nu mai beau, de peste zece ani, decât apă, cam doi litri zilnic. Și, mare atenție! Ultima masă a zilei trebuie să fie înainte de ora 18.00”.

Sportul este foarte important atunci când vrem să slăbim

Alimentația este extrem de importantă atunci când vrem să avem un stil de viață sănătos, însă la fel de importantă este și mișcarea. În funcție de preferințe și de situație, orice fel de sport este bine venit.

”Plimbările în parc, la pas, sunt cele mai plăcute, mai ușoare. Eu fac și yoga, e și o formă de relaxare, fac exercițiile de bază, sunt și aplicații cu yoga, fac și Pilates, merg la bazinul de înot. Fiecare să aleagă ce i se potrivește cel mai bine. Important este să faceți mișcare, să nu stați în casă, în fața televizorului!”, ne-a mai sfătuit Aida Parascan, în exclusivitate pentru ego.ro

Aida Parascan a încheiat recent un contract de colaborare cu un lanț de patiserii și așteaptă, în continuare, propuneri de colaborare. Specialista în gastronomie a câștigat concursul Masterchef în urmă cu 9 ani, iar de atunci muncește enorm de mult pentru visele ei.