Alimentele neștiute care trebuie consumate dacă tușești. Habar nu aveai cât de bine îți fac
Medicii specialiști ne recomandă să nu ne impacientăm atunci când tusea nu ne trece rapid, deoarece este un semn că ne aflăm în perioada de recuperare după infecție. În acest timp, este recomandat să avem o mai mare grijă asupra alimentației.
Alimentele care trebuie consumate dacă tușești
Diferențele de temperatură de peste zi și cele înregistrate seara și dimineața, precum și îmbrăcămintea neadecvată acestor schimbări bruște constituie un factor pentru apariția virozelor. Este important să acorzi atenție simptomelor și să acționezi prompt încă de la primele semne de boală. Pentru a nu irita și mai tare zona, avem nevoie de alimente călduțe, ușoare, îndeosebi lichide.
Supă caldă de pui
Un remediu excelent împotriva virozelor, supa de pui are un gust grozav și reduce inflamația la nivelul căilor respiratorii, ușurând respirația. Un alt truc este să adăugați în supă puțin ardei iute, care ajută la desfundarea nasului și fluedizarea secreției bronșice, favorizând eliminarea lor.
Turmeric
Turmericul este un condiment cu efecte antiinflamatoare, chiar mai puternice decât ale ghimbirului. El este o sursă bogată în antioxidanți și compuși care reduc inflamația din corp și întăresc în mod natural imunitatea.
Usturoiul
Consumul frecvent de usturoi este asociat cu o ameliorare semnificativă a simptomelor bronșitei și cu scurtarea intervalului în care aceasta se manifestă, lucru care se datorează alicinei din usturoi. Substanța inhibă răspândirea virusurilor sau a bacteriilor în organism.
„Pot să tușeasă 2-3 săptămâni după o infecție respiratorie. Un arbore bronșic mai sensibil și mai reactiv, care a trecut printr-o infecție, poate să rămână sensibilizat, în special în anotimpurile reci, când variațiile de temperatură pot fi un factor pe care plămânul să-l perceapă. Atunci, schimbarea de temperatură întreține o tuse.
E un semn că suntem după o inflamație, infecție. Faptul că tușim când sunt condiții favorizante poate să fie ceva normal. Dacă tusea persistă peste trei săptămâni, orice adult trebuie să se adreseze medicilor pentru efectuarea unei radiografii pulmonare, pentru a verifica că totul este în regulă”, spune medicul pneumolog, Amalia Găvriluț, într-un interviu pentru Sălăjeanul TV.
De ce oamenii răcesc mai mult iarna?
Una dintre teoriile legate de faptul că oamenii răcesc mai mult iarna este că, în această perioadă, nasul are o temperatură mai scăzută, ceea ce face ca mucoasa nazală să fie un mediu propice dezvoltării virușilor. Sfatul medicilor este ca oamenii să poarte eșarfă sau fular peste nas și să evite să respire aerul foarte rece și umed.