Alimentele interzise în bagajul de mână în avion. Nu te vor lăsa să treci de controlul securității din aeroport

de: Ștefan R. Apostol
19 06. 2023

Zborul cu avionul este unul din cele mai rapide și confortabile, dar, după cum bine se știe, există anumite reguli care trebuiesc respectate. Printre acestea sunt și cele legate de alimentele interzise în bagajul de mână în avion. Deși mulți au încercat, dar fără succes, nu te vor lăsa să treci de controlul securității din aeroport. Așa că, hai să vedem care sunt, de fapt, alimentele interzise în bagajul de mână în avion.

Care sunt alimentele interzise în bagajul de mână în avion

Să-ți dai seama cum să împachetezi suvenirurile poate fi o treabă complicată, mai ales când iei acasă ceva comestibil. Călătorii au fost întotdeauna curioși, sau chiar puțin confuzi, cu privire la ce fel de alimente sunt bune de împachetat în bagajul de mână și care ar trebui probabil fie să le pună jos în magazin, fie să le trimită acasă, fie să le mănânce înainte de a se întoarce la aeroport.

Vezi și: De ce să te descalți în timpul unui zbor cu avionul. Ce spun stewardesele despre obiceiul călătorilor

Pasagerii au observat că, în ultima vreme, marile companii au luat măsuri drastice cu privire la produsele alimentare. Pe măsură ce politicile sunt actualizate de fiecare companie, aceasta înseamnă că tot mai mulți călători sunt nevoiți să scoată alimentele din bagajele de mână la linia de securitate, ceea ce poate fi uneori mai mult decât o simplă neplăcere pentru călători.

Unii călători au recurs la trucuri ingenioase pentru a obține aprobarea din partea controlorilopr de securitate pentru alimentele lor. De exemplu, un turist a reușit să își aducă sosul făcut în casă pe unul dintre zborurile sale. Alți călători sfârșesc prin a nu fi la fel de norocoși și trebuie să arunce suvenirurile doar din cauza formei lor suspecte, cum ar fi sticlele goale de Coca-Cola ediție specială din parcul tematic american ”Star Wars: Galaxy’s Edge” de la ”Disney World”, iar exemplele pot continua.

Vezi și: Ce se întâmplă în corpul tău în timpul unui zbor cu avionul pe o distanţă mare. Sfatul specialiştilor

Dar, pentru a fi informat, îți propunem o listă cu alimentele interzise în bagajul de mână în avion, astfel încât data viitoare când pleci undeva cu avionul să știi deja cu ce nu ai voie. Așadar, iată lista cu alimentele interzise în bagajul de mână în avion:

Dacă dorești să călătorești cu un obiect de pe lista de mai jos, singura opțiune ar putea fi să îl pi în bagajul de cală. În unele cazuri, există articole cu care nu ai voie să călătorești cu avionul, indiferent de situație, cum ar fi alcoolul cu multe grade.

Lichiorul cu grad ridicat de alcool nu are ce căuta în bagajul de mână

Anumite băuturi alcoolice au reguli diferite, iar tot ceea ce depășește 70 la sută alcool nu este deloc bun pentru a zbura. Aceasta include lichioruri, alcool de cereale și anumite tipuri de whisky, vodcă, absint și rom, așa că asigură-tecă știi ce cumperi înainte de a zbura. În caz de îndoială, expediază-le acasă.

Vezi și: De ce să-ți iei zbor cu avionul cât mai de dimineață. Secretul pe care îl știu doar angajații companiilor aeriene

Alimentele conservate sunt alimentele interzise în bagajul de mână în avion

Conservele pot fi transportate cu avionul într-un bagaj de cală, dar, de asemenea, sunt de obicei supuse reguli. Aceasta poate fi o mare problemă, deoarece majoritatea conservelor au mai mult de 22 de grame și ar necesita un control suplimentar. Cel mai bine este să le înregistrezi sau să le expediezi acasă.

Uleiuri, oțeturi, miere, în lista cu alimentele interzise în bagajul de mână în avion

Uleiul de măsline, uleiurile speciale de gătit sau oțetul, mierea și alte articole similare sunt cadouri excelente pentru gurmanzi, dar există o singură problemă, și anume toate sunt lichide. Nu ezita să le pui în bagajele de cală, dar dacă dorești să le transporți cu bagajul de mână, va trebui fie să expediezi aceste articole acasă, fie să respeci regulile.

Vezi și: De ce nu trebuie să porţi slapi în avion. O însoţitoare de zbor, despre încălţămintea ideală în timpul zborului

Sosuri, gemuri, brânzeturi cremoase și creme tartinabile

Din păcate, regulile nu este doar pentru lichide, ci se aplică și articolelor cremoase sau tartinabile, deoarece au o consistență moale. Salsa, brânza cremoasă, sosurile, untul de arahide, gemurile, conservele sau alte articole de acest fel pot fi puse în bagajul de cală, dar pot fi transportate doar în recipiente cu o greutate mai mică.

Iaurtul, sosurile și alte alimente lichide nu au voi în bagajul de mână

Dacă poți aduce aceste produse în forma lor solidă, este minunat. Dar, alimentele lichide, cum ar fi iaurtul sau sosul, nu sunt permise în bagajul de mână dacă sunt în recipiente și este mai bine să le pi în bagajul de cală sau să le expediezi acasă.

Fructe sau legume proaspete, sunt alimentele interzise în bagajul de mână în avion

Împachetarea acestor articole trebuie făcută cu grijă. Fructele și legumele proaspete sunt autorizate de companiile aeriene în bagajele de cală și, de cele mai multe ori, sunt de acord ca turiștii să aducă alimente solide și proaspete în bagajele de mână. Dacă sunt moi, piure sau lichide, acestea sunt supuse regulilor restrictive.

Vezi și: Regula 3-1-1 pe care trebuie să o respecți când călătorești cu avionul. La ce se referă, de fapt

Pasagerii care zboară din Hawaii, Puerto Rico sau Insulele Virgine americane, de exemplu, nu pot călători cu majoritatea fructelor și legumelor proaspete. Aceste reguli se pot schimba pentru persoanele care călătoresc la nivel internațional.

Carne sau fructe de mare proaspete pe lista alimetelor interzise

Aceste alimente trebuie să fie ambalate corespunzător și complet congelate în momentul controlului. Această regulă se aplică, de asemenea, la gheață și la pachetele de gheață folosite pentru a menține alimentele congelate în recipientul lor. Dacă respecți aceste reguli, ar trebui să poți aduce aceste articole atât în bagajul de mână, cât și în cel înregistrat.

Vin sau alte băuturi alcoolice, doar servite de stewardese

Băuturile, inclusiv vinul, care au o concentrație alcoolică de peste 24% (dar sub 70%) pot fi transportate doar în bagajul de cală. Cu toate acestea, există, de asemenea, o limită de cinci litri de pasager.

Vezi și: Băuturile pe care să nu le consumi niciodată când zbori cu avionul. Au efecte nedorite

Sticlele mini pot fi aduse în bagajul de mână, atâta timp cât au mai puțin de 100 de ml și încap confortabil în geanta unică de un litru. Dar nu uitați că regulamentul internațional interzice pasagerilor să consume alcool la bordul avioanelor, cu excepția cazului în care acesta este servit de un membru al echipajului.

Concluzie

Fie că ne place, sau nu, realitatea asta este, iar regulile sunt menite de a proteja atât pasagerii, cât și echipajul. Acum știi care sunt alimentele interzise în bagajul de mână în avion, și ce ar trebui să faci în cazul în care, totuși, le vrei. Dacă ții cont de aceste reguli nu vei sta la controlul de securitate mai mult decât este cazul. Așa că, Vacanță plăcută!