Alimentele expirate pe care le poți mânca, de fapt, fără să ți se facă rău. Toți românii fac această greșeală la cumpărături

Alimentele expirate pe care le poți mânca, de fapt, fără să ți se facă rău. Toți românii fac această greșeală la cumpărături
Lumea cumpara alimente mai multe decat are nevoie

Există o listă de alimente expirate pe care le poți mânca, de fapt, fără să ți se facă rău. Toți românii fac această greșeală la cumpărături. Despre ce greșeală este vorba, citiți în articolul de mai jos.

Sigur nu știai asta. Există o listă de alimente ce pot fi mâncate după ce au expirat. Care sunt acestea

Românii fac o greșeală foarte mare când vine vorba de cumpărat alimente. Cumpără alimente în exces, apoi le aruncă. Astfel, pentru cei care fac risipă, trebuie să știe că există o serie lungă de alimente ce pot fi consumate chiar și după ce termenul de valabilitate este depășit.

În perioada sărbătorilor de iarnă, românii s-au înghesuit în supermarketuri pentru a cumpăra alimente. Cercetătorii au făcut unele studii, iar acestea arată că la început de an majoritatea alimentelor cumpărate ajung la ghena de gunoi.

Câtă mâncare se aruncă după Sărbători

Potrivit unor statistici, după terminarea sărbătorilor de iarnă, cantitatea de alimente aruncată ajunge la circa 20 de miliarde de tone la nivel mondial.

Astfel, cercetătorii au detectat o serie de alimente ce pot fi consumate și după ce termenul de valabilitate a expirat. Alimentele consumate după expirarea termenului de valabilitate nu pot face rău organismului uman, decât cel mult o indigestie.

Multe alimente pot fi consumate după exoirarea termenului de valabilitate

Unele dintre aceste alimente, ce pot fi expirate după ce au expirat sunt: pastele făinoase, pâinea sau biscuiţii. De asemenea, în cazul alimentelor lactate, producătorii nu recomandă să depăşim data trecută pe ambalaj, excepție făcând brânzeturile naturale. În plus, carnea şi produsele care conţin ouă sunt, de asemenea, toxice dacă le consumăm după ce au expirat.

Trebuie precizat că trebuie să avem grijă la aspectul alimentelor expirate şi la miros. Consumarea unui produs lactat expirat poate atrage bacteria E-Coli și toxiinfecţie alimentară. Acestea pot avea simptome ca: greaţă, vărsături, diaree şi vomă.

VeEdeți lista întreagă a alimentelor ce pot fi mâncate după expirarea lor pe stiridinlume.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI